Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery][AJAX] Strengthmeter + Generator haseł
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
peja1990
Witam.
Czy mógłby mi ktoś udostępnić dobry skrypt jQuery albo AJAX (prototype odpada), który generowałby hasło po kliknięciu w button po czym wklejałby je w dwa inputy a w innym miejscu mierzyłby graficznie siłę hasła.
Chodzi mi o skrypt w stylu: http://benjaminsterling.com/wp-content/fil...ordstrength.htm

Ten skrypt spełnia w pewnym stopniu me oczekiwania lecz generuje on hasło, po czym wkleja tylko w jeden input, a ja potrzebuję aby wklejał je w dwa lub trzy inputy.
Jeżeli ktoś dałby radę go przerobić tak żeby spełniał me oczekiwania, byłbym bardzo wdzięczny.

juri500
Gotowe.
http://wklej.org/hash/08652dee74a/
Sam zrobiłem tworzenie hasła.
Określanie siły z http://www.codeassembly.com/How-to-make-a-...-register-form/ (NIE CZYTAŁEM LICENCJI)
Jeżeli chcesz mogę również sam napisać funkcje do określania "siły".
peja1990
Dzięki mistrzu, już sprawdzam wink.gif
Mianowicie:
1) SELECT i ilością znaków do generacji.
2) CHECKBOX, który po zaznaczeniu generuje hasło ze znakami specjalnymi + polskimi (bez zaznaczenia generuje hasło bez w/w znaków).
3) CHECKBOX, który po zaznaczeniu generuje hasło z losową ilością znaków w przedziale od 5-15 znaków.

Z góry thx, no i POMÓGŁ oczywiście poleciał. biggrin.gif
juri500
Daj JS do innego pliku, podobnie ze stylami. Przetłumacz komendy ang. na polskie. Przy minimalnych umiejętnościach JS na pewno zrozumiesz o co chodzi i będziesz mógł go zmodyfikować. Jak czegoś nie wiesz to pisz.
peja1990
Jeżeli chodzi o dynamicznie przesuwany pasek strengthmeter to mam skrypt który mnie w pełni zadowala ale jest na prototypie.
Czy Ty byłbyś w stanie go przerobić na JS lub napisać taki sam na jego przykładzie w JS, jeżeli Ci go przedstawię ?
juri500
http://wklej.org/hash/9e9b62938e1/
Dodałem CHECKBOX-y oraz siła jest sprawdzana na bieżąco.
Nie rozumiem: SELECT i ilością znaków do generacji.
Może byłbym w stanie przerobić Twój skrypt.
peja1990
Super !
Chodzi o select, w którym po wyborze opcji z wartością np: "8", skrypt wygeneruje hasło o długości 8 znaków smile.gif

Kod
<select>
  <option value="4">4 znaki</option>
  <option value="5">5 znaków</option>
  <option value="6">6 znaków</option>
  <option value="7">7 znaków</option>
  <option value="8" selected>8 znaków</option>
  <option value="9">9 znaków</option>
  <option value="10">10 znaków</option>
  <option value="11">11 znaków</option>
  <option value="12">12 znaków</option>
  <option value="13">13 znaków</option>
  <option value="14">14 znaków</option>
  <option value="15">15 znaków</option>
  <option value="20">20 znaków</option>
  <option value="25">25 znaków</option>
  <option value="30">30 znaków</option>
</select>

Zaraz znajdę skrypcik to podeślę smile.gif
Pomógł, poleciał biggrin.gif

OK ! Mam paczkę...
Podrzucam Ci w prywatnej wiadomości.
Jak będziesz miał rozwiązanie to prosiłbym o przesłanie na PRV.
Jeżeli uda Ci się przerobić skrypt na JS to dorzuć mi jeszcze do niego tego SELECT'a o którym mowa wyżej jak i te dwa checkbox'y.

Z góry DZIĘKI WIELKIE !
juri500
W tym skrypcie pasek purusza się płynnie. Wg. mnie potrzebna jest biblioteka np. http://script.aculo.us/ Coś słyszałem o pluginie do jquery. Sprawdzę jak wrócę (ok 16.00). Dlaczego nie chcesz używać prototype ?
peja1990
Prototype gryzie się z javascript'em.
Nie działa mi wtedy rozsuwane menu co jest nie do zaakceptowania.
Użycie menu w prototype nie pomaga, lecz rozwala kolejne skrypty.
juri500
Nie mam czasu na zrobienie czegoś lepszego. Poczytaj o pluginach do jquery i sobie poprawisz na ładniejszy. Trzeba dodać łapanie wyjątków jak coś się nie uda. http://wklej.org/hash/4229b050a12/
Pawel_W
  1. //if password bigger than 12 give another 1 point
  2. if (password.length > 4) score++;

hm??
juri500
Cytat(Pawel_W @ 25.05.2011, 18:14:29 ) *
  1. //if password bigger than 12 give another 1 point
  2. if (password.length > 4) score++;

hm??

Skrypt był kopiowany, a później modyfikowany, więc nie patrz na komentarze. Ta linijka sprawdza czy długość hasła jest większa od 4 i dodaje jeden punkt (punkty wskazują na poziom hasła).
peja1990
Dzięki chłopaki, obaj dostajecie "pomógł".
Jeżeli ktoś jeszcze mógłby mi zrobić coś bardziej dynamicznego, mogę podesłać paczkę jak koledze "juri500" będę niezmiernie wdzięczny !
Pawel_W
Cytat(juri500 @ 25.05.2011, 19:38:04 ) *
Skrypt był kopiowany, a później modyfikowany, więc nie patrz na komentarze. Ta linijka sprawdza czy długość hasła jest większa od 4 i dodaje jeden punkt (punkty wskazują na poziom hasła).

zastanawia mnie dlaczego jeżeli długość hasła > 4 to dostaję pkt., a następnie znowu jeżeli długość hasła > 4 to kolejny... brakuje w tym logiki smile.gif
peja1990
Cytat(Pawel_W @ 25.05.2011, 21:54:08 ) *
zastanawia mnie dlaczego jeżeli długość hasła > 4 to dostaję pkt., a następnie znowu jeżeli długość hasła > 4 to kolejny... brakuje w tym logiki smile.gif

Mistrzu a potrafisz zrobić dynamiczny pasek strengthmeter ?

Trochę sobie przerobiłem ten skrypcik.
Zrobiłem procentową szerokość wypełnienia graficznego mierzenia siły hasła jak i to że po zaznaczeniu losowej długości hasła nie musi być wybrana wartość '0' w polu SELECT smile.gif
Tak to teraz wygląda:

No ale ciągle mnie irytuje brak dynamicznego paska sad.gif
Pomoże ktoś ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.