Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: podgląd czcionki
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
kihotx
Czy ktoś z forumowiczów, wie jak zrobić podgląd czcionki w dropdown?
Tak jak jest to pokazane tutaj http://docs.google.com/support/bin/answer.py?answer=189190 ?

Dziękuję za pomoc.
askone
Według mnie nie zrobisz tego z wykorzystaniem standardowego selecta.
Pozostaje rozwiązanie DIV + dowolny silnik dla czcionek (sprawdź tutaj)
kihotx
Cytat(askone @ 3.06.2011, 11:04:38 ) *
Według mnie nie zrobisz tego z wykorzystaniem standardowego selecta.
Pozostaje rozwiązanie DIV + dowolny silnik dla czcionek (sprawdź tutaj)

rozwiązanie div - co masz na myśli?

Czy może lepiej obrazki w select? Tylko czy istnieje już takie rozwiązanie cross-browser?
askone
Rozwiązanie DIV - po prostu jako kontener dajesz div-a odpowiednio ostylowanego. Standardowo ukryty, pokazywany po kliknięciu w przycisk. Wewnątrz div, elementy li zawierające teksty pisane odpowiednią czcionką - może nawet jest już coś takiego gotowego. Przejrzyj pluginy jquery.
kamil4u
Kiedyś takie coś pisałem: http://kamil.contrel.pl/select_js ( akurat teraz mają coś problem z hostingiem, ale za jakiś czas link powinien chodzić wink.gif )
Ew. jakiś odpowiednik. Mój kod działa na tej samej zasadzie co podał ~askone. Nie jest w 100% ukończony, ale na pewno da się uzyskać pożądany u Ciebie efekt.

Edit:Jak dłużej nie będzie działać, a będziesz chciał zobaczyć jak to wygląda to daj znać na PW - wyślę, Ci tam cały kod.
kihotx
dziękuję za pomoc.

Kamil skorzystam z Twojego rozwiązania. - btw. czy IE to obsługuje poprawnie?
kamil4u
Szczerze nie wiem... nie mam IE, a jak pisałem skrypt nie jest dokończony. Spr. i mi napisz - kod jest stosunkowo prosty(więc powinno działać), więc może samemu uda Ci się poprawić, jakby co.
kihotx
IE9 radzi sobie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.