Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki wybrać CMS ? - Inna forma sklepu internetowego.
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Mayka
Witam

Muszę zrobić stronę i chciałbym Was prosić o pomoc w dobraniu jakiegoś CMS(CMF) do tego.
Potrzebuje:
Rejestracja + logowanie
Galeria użytkownika
Forum
Te 3 rzeczy załatwia mi praktycznie każdy. Ale mam wymaganie dodatkowe:
MultiJezykowy (i tu zaczynają się schody)
oraz
Każdy zarejestrowany miał możliwość wystawienia w sklepie jakiegoś swojego produktu na sprzedaż dla innych użytkowników strony.

Czy jakiś cms(wraz z dotatkami oczywiście) umożliwia takie coś ?
Myślałem nad drupalem i do tego ubercard ale niewiem czy jest możliwość wystawiania czegoś przez wszystkich a nie tylko przez admina. ?

Bo powstała opcja napisania od podstaw czegoś takiego, ale poco pisać coś co już ktoś wymyślił oneeyedsmiley02.png
Macie jakieś pomysły ?
elektrrrus
Drupal+Ubercart ma taka możliwość, ustawiasz to z poziomu uprawnień.
Mayka
Ok. W takim razie instaluje dziś i będe testował, napewno się odezwe jeszcze w tej sprawie wink.gif
dzieki elektrrrus

A mogłbyś jeszcze powiedzieć w którym miejscu można to włączyć, bo przewaliłem już tyle róznych dziwnych opcji ale nie znalazłem tam takiej opcji..
wrotek
Drupal się idealnie do tego nada. Niestety forum ma dość słabe, ale z tego co się orientuję można zintegrować z np. IPB (ale nie wiem, nigdy tego nie potrzebowałem).

Niestety, jako że Drupal jest CMF'em, nie spodziewaj się efektów po tygodniu...

Musisz poinstalować moduły, tak jak elektrrrus napisał, do sklepu masz ubercart, do galerii też coś się znajdzie. Generalnie, do wszystkiego szukasz modułów smile.gif
toaspzoo
+cms
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.