Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pobrać html za pomocą javascript.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
sunneku
Witam

Mam dwie strony www leżące na różnych serwerach. Problem mam taki.
Chcę za pomocą ajaxa wczytać treść html tejże strony www a następnie sam kod wyświetlić.
jquery:
  1. $.get("http://adres.pl/dane.php", function(data){
  2. alert("Data Loaded: " + data);
  3. });

Coś takiego powyżej generuje GET'a (wg firebug'a) na ten adres ale nie otrzymuję żadnych zwrotnych informacji.
Otrzymane data chcę w ogólności zamieścić w generowanym węźle.

Nie bardzo wiem o co może chodzić. Proszę o pomoc.
Za wszelką pomoc z góry dziękuję.

Pozdrawiam
kamil4u
Może problem leży w pliku dane.php . Jesteś pewien, że PHP coś zwraca( i nie chodzi tu o return )?

Jak to nie to to poszukaj informacji na temat zabezpieczeń. Nie pamiętam w tej chwili, ale bardzo prawdopodobne, że JS, ma blokadę na "obce strony", ze względów bezpieczeństwa. Jeżeli tak( to Ty musisz sprawdzić ) to na serwerze A stwórz sobie plik PHP, który odpyta serwer B i przekaże JS( AJAX )

Powodzenia
sunneku
Zasadniczo dane.php to tak naprawdę całościowa struktura strony www. I wygląda to tak : pseudokod
  1. <!DOCTYPE html>
  2. <html>
  3. <head>
  4. <title></title>
  5. </head>
  6. <body>
  7. <?php funkcja($login, $pass, $tabelka); ?> // funkcja wygeneruje tabelkę z PHP na podstawie danych z bazy danych. funkcja pewna bo już sprawdzona i używana wcześniej.
  8. </body>
  9. </html>
  10.  

Sama <?php funkcja ?> jest oczywiście zamieniana i kod źródłowy strony www daje
  1. <tr><td>nazwaDanej</td><td>dane1</td></tr>

Owszem JS ma same policy domain
Ale ja za pośrednictwem JS (jquery) "wysyłam" GET'a i oczekuję właśnie <html></html>
Czy to już jest rozumiane jako cross domain? Bo przecież przeglądarka wchodząc na www.wp.pl wysyła tylko właśnie GET'a i odbiera dane - samą stronę www (oraz w tle nadaje ACK).
Coś takiego za pomocą JS jest nie możliwe?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.