Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: radiobutton
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
vojtasek
witam

Tworze sobie konfigurator zakupu coś na podobieństwo:

http://konfigurator2.audi.pl/index.php?el=start

tylko ze mam znacznie więcej radio button ponad to mam pola input do robienia obmiaru.

chce aby wartość z zaznaczonego w danym momencie radio wartość wskoczyła do div dokładnie tak samo jak w konfiguracji audi.

pomyślałem by wykorzystać jquery serialize... czy to dobry pomysł czy pomyśleć nad innym rozwiązaniem?
Sephirus
Jeżeli dobrze Cię rozumiem to chcesz po prostu przypisać jakąś większą (lub bardziej skomplikowaną) treść do radio, która wykracza poza możliwości atrybutu "value" tak?

Ja proponuje najprościej chyba tak, że tworzysz sobie tablicę bądź obiekt - cokolwiek co przetrzyma Ci potrzebne dane. Na przykładzie tablicy możesz zrobić tak by każdy radio miał w "value" index tablicy z odpowiednimi danymi co dalej. Najlepiej aby była to tablica obiektów wtedy spokojnie możesz wrzucić tam wszystko i to zagnieżdżać. Po kliknięciu/wybraniu danego radio sprawdzamy jego value i używamy obiektu pod tym indexem tablicy. Trochę zamotałem ale chyba zrozumiesz wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.