Mianowicie posiadam stronę w wordpressie ( www.shrine.cba.pl )
Na której chciałbym umieścić skrypt PHP wyświetlający mi pewne dane.
Tak się składa, że skrypt ten znajduje się na stronie ( www.franzbardon.pl )
i właściciel strony użyczył mi kodu.
Jest to:
<!-- panel "elementy" --> <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center"> <tr> <td valign="top"> <span class="componentHeading">Cykl elementów</span><br /><br /> <?php $czas = $godzina * 60 + $minuty; $zenith=90+50/60; // warsaw $lattitude = 52.229796; $longitude = 21.011762; $offset = 1+$dst; $wschod_slonca = date_sunrise(time(), SUNFUNCS_RET_STRING, $lattitude, $longitude, $zenith, $offset); $zachod_slonca = date_sunset(time(), SUNFUNCS_RET_STRING, $lattitude, $longitude, $zenith, $offset); $czas_wschodu = $wschod[0] * 60 + $wschod[1]; while ($czas < $czas_wschodu) { $czas += 120; } $roznica = $czas - $czas_wschodu; $cykl = $roznica % 120; //$cykl = (($godzina % 2) * 60) + $minuty; if ($cykl <= 120) $element = "woda"; if ($cykl <= 96) $element = "ziemia"; if ($cykl <= 72) $element = "ogien"; if ($cykl <= 48) $element = "powietrze"; if ($cykl <= 24) $element = "akasha"; //echo "$cykl minuta cyklu<br />"; switch ($element): case "woda": echo "Dominuje: <strong>Woda</strong><br /> (pozostało " . (120 - $cykl) . " minut)"; break; case "ziemia": echo "Dominuje: <strong>Ziemia</strong><br /> (pozostało " . (96 - $cykl) . " minut)"; break; case "ogien": echo "Dominuje: <strong>Ogień</strong><br /> (pozostało " . (72 - $cykl) . " minut)"; break; case "powietrze": echo "Dominuje: <strong>Powietrze</strong><br /> (pozostało " . (48 - $cykl) . " minut)"; break; case "akasha": echo "Dominuje: <strong>Akasha</strong><br /> (pozostało " . (24 - $cykl) . " minut)"; break; endswitch; ?> </td> </tr> </table> <!-- koniec panelu "elementy" -->
Nie mam jednak najmniejszego pojęcia, jak mogę to zastosować na stronie w formie WIDGETU dostępnego w motywach WordPressa.
Samo wklejenie kodu nie daje żadnego efektu.
Czy moglibyście mi wytłumaczyć jak mam to zrobić, by na stronie głównej wyświetlało mi ten skrypt w taki sposób co na www.franzbardon.pl ?
Zaznaczę jeszcze, że na samej stronie Bardona, jak klikne w "Pokaż źródło strony" to jedyny fragment jaki widać to:
Liczę na pomoc.
I z góry dziękuję.