Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Filezilla - auto zapis pliku
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
the-sopel
Witam, ostatnio korzystając z połączenia FTP przez Nautilusa na Linuksie bardzo spodobała mi się możliwość zapisu pliku bez potwierdzania tego, że ma być przesłany na serwer.
Niestety, nie zawsze mam możliwość pracowania na tym systemie operacyjnym, używając Windowsa korzystam z Filezilli.
Czy orientuje się ktoś jak używając jej korzystać z opisanej wcześniej opcji? Przeszukując opcje programu natrafiłem na pozycje "Sprawdzaj lokalnie edytowane pliki i pytaj, czy przesłać zmiany",
którą odznaczyłem jednak, mimo to, przy edycji i późniejszym zapisie pliku Filezilla pyta czy "wcześniej otwarty plik przesłać z powrotem na serwer".
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
toaspzoo
Osobiście używam file zilli, niezły programik, ale nie ma takiej możliwości ;(
Co za problem przełączyć okno i kliknąć enter ?
the-sopel
Dziękuje za pomoc szkoda, że nie twórcy programu nie umożliwili takiej opcji.
Cytat
Co za problem przełączyć okno i kliknąć enter ?

Przy częstych zmianach w jednym pliku jest to dość kłopotliwe ale nie ważne, jeżeli ktoś jest tak leniwy jak ja to WinSCP rozwiąże ten problem smile.gif.
thek
Jest jeszcze inna możliwość. Do Twojego edytora dodaj możliwość auto-update plików. Z tego co wiem Notepad++ posiada taką możliwość. Edytujesz plik na serwerze FTP i jesli dasz Save, to zapisze on zmiany na serwerze od razu.
toaspzoo
Odświeżam !

Przecież na linuksie na natywnej przeglądarce ftp tak jest !

Klikasz w gedicie zapisz czy tam ctrl+s i automatycznie wysyła na serwer bez pytania !

Musiałem rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.