Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] Jak się dobrać do element w bloku <div>
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
c4ld3ra
Witam, mam kod :
  1. <div id="zew1">
  2. <div id="wew">
  3. Tresc
  4. </div>
  5. </div>
  6. <div id="zew2">
  7. <div id="wew">
  8. Tresc
  9. </div>
  10. </div>

Jak widac sa 4 DIV'y, dwa zewnetrzne o róznym ID (ze1 i zew2) i 2 wewnetrzen o takich samych ID ( wew ), chciałbym właśnie tak ponazywać ID tych bloków i tu moje pytanie czy można je bez jakiś koolidacji w ID nadać wewnętrznym DIV'om takie same ID i jak można dobrać się to i zawartości poszczególnych DIV'ów, tutaj "Tresc", majac tylko ID zewnętrzengo bolu w którym się znajdują. Pozdrawiam
Damonsson
Wewnątrz CAŁEJ strony, nie może być dwóch takich samych ID, za to mogą być CLASS.
Reszty nie rozumiem, bo to jakiś bełkot. Napisz po polsku.
c4ld3ra
Po polsku smile.gif, jest DIV o mający ID, w jego wnętrzy jest inny DIV o jakimś ID w którym jest np. tekst, to czy można, i jeśli tak to w jaki sposób można dobrać się do tego tekstu mając tylko ID zewnętrznego DIV'a.
Damonsson
No po prostu: "#zew1 div"
c4ld3ra
Nie za bardzo chyba sie rozumiemy , do trzech raz sztuka smile.gif. Mam kilka DIV'ów z zagnieżdzonymi w innyi DIV'ami, każdy zewnętrzny ma inne ID ale każdy wewnętrzny ma taki sam CLASS
  1. <div id="1">
  2. <div class="wew">
  3. TRESC JEDEN
  4. </div>
  5. </div>
  6. <div id="2">
  7. <div class="wew">
  8. TRESC DWA
  9. </div>
  10. </div>
  11. <div id="3">
  12. <div class="wew">
  13. TRESC TRZY
  14. </div>
  15. </div>

Czy przekazując do funkcji ID któregoś z zewnętrznych DIV'ów moge dobrać się ( odczytać, zmodyfikować, co kolwiek ) do zawartość jego wewnętrznego DIV'a.
IceManSpy
getElementbyID?
c4ld3ra
getElementById(id_zewnetrznego_div) a potem smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.