Google przycięło mi wyniki wyszukiwania dla hasła będącego nazwą domeny, która jest słowem charakterystycznym (nie występuje w słowniku, ale jest złożeniem różnych słów) - dla przykładu przyjmijmy że ta nazwa to "kupiowerty".
Strona pozycjonowała się przez dwa lata jak złoto i nie miałem z nią problemów, aż do miesiąca wstecz, kiedy to google na hasło "kupiowerty" nie pokazał mi w ogóle linków do mojej strony. Mało tego - na zapytanie "kuiowerty.com" wskazał na pierwszym miejscu właśnie tą stronę.
Problem jest poważny, bo nazwa wpada w pamięć i miałem na prawdę spory procent wejść od ludzi, którzy wpisywali w googlach "kupiowerty", a którzy teraz przez google nie zostają odsyłani do mojej strony.
Oczywiście strona posiada odpowiedni tytuł, meta opisy itp. I w okresie gdy google przyciął mi wyniki nic na niej nie zmieniałem. Dla mnie to wygląda po prostu jak jakiś "bug", ale pewny już niczego nie jestem. Rozkładam ręce i nie wiem co począć. Bo ilość odwiedzin spadła mi przez to o 70%. (Mam kilka stron na tym serwerze i na pozostałych nie ma tego problemu.)
Ktoś z Was spotkał się z taką dziwnością?