Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wyświetlaniem strony?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
benq20
Witam właśnie zrobiłem stronę jej adres to www.manhattan24poznan.eu ale nie wiem dlaczego nie wyświetla jej poprawnie znaczy u mnie wszystko jest dobrze ale na innych komputerach są różne problema na każdym wyświetla inaczej?questionmark.gifquestionmark.gif
Co ja źle zrobiłem? już chciałbym zakończyc i nie moge od czego to zależy questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif
nospor
1) Jak coś się źle/inaczej wyświetla to chyba byłoby miło, powiedzieć o czym mówisz konkretnie :/
2) Brak ci elementarnych podstaw z html i css
Pierwszy z brzegu formularz ma takie ostylowanie:
right: 791px;
To sobie teraz wyobraź że każdy ma inną rozdzielczość ekranu i u niektórych to right będzie po środku ekranu, a u niektórych badziej w lewo a jeszcze u niektórych bardziej w prawo.
Ty to robiłeś na swojej rozdzielczości, to nic dziwnego że ci działa jak chciałeś, ale inni mają inną rozdzielczość niż ty i takie umieszczanie elementów jest totalnie bez sensu
3) Kod jest straszny, wszystko na tabelkach, jakby było pisane w zeszłym stuleciu.

4) Przenoszę - to nie ma nic wsponego z działem, w którym to napisałeś.

5) Na początku strony wyświetla ci się BOM - nie widzisz tych znaków u siebie?
6) Zamiast polskich znaków mam krzaki.
7) Masz jakąś manię robienia wszystkiego na absolute, nawet głupi komunikat o wysłaniu formularza. W ogóle nie wiesz do czego position:absolute służy - walisz tym na lewo i prawo
8) Można wysłać formularz kontaktowy nic do niego nie wpisując.
9) Formularz wyszukiwania w ogóle nie działa. Wpisując cene do 5 to mi znajduje ofertę z ceną o wiele wiele większą
10) meta strony masz ustawione kodowanie is0-8859-2 ale teksty z bazy idą w kodowaniu dwubajtowym, prawdopodobnie w utf-8

mam nadzieję, że w ramach praktyk pisałeś tę stronę za darmo. wink.gif
benq20
-Szczerze mówiąc to za darmo:D ale skoro mówisz że pozycjonowanie absolutne nie jest właściwe to w takim razie jak mam poustawiać elementy na stronie ?
-poza tym u siebie nie mam krzaczków są polskie znaki.
-z tym formularzem to jak zawsze nie chciało mi się go obsłużyć ale to kwestia paru minut.
Poza tym jeżeli uważasz że źle robię to z kąd mam wiedzieć jak jest dobrze? czym mam zastąpić te tabelki?questionmark.gif
!*!
http://kurs.browsehappy.pl/ Naucz się podstaw.
Popraw kodowanie znaków, bo to nie tylko Ty będziesz wchodził na tą stronę.
Nie rób stron na tabelach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.