Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Wordpress][XMLRPC] Edycja tagów i kategorii
Forum PHP.pl > Forum > PHP
phpion
Witam,
czy jest możliwość dokonania edycji tagu oraz kategorii za pomocą XMLRPC w Wordpressie? Odnośnie tagów znalazłem tylko metodę na pobranie listy tagów, a odnośnie kategorii metody na pobieranie listy, dodawanie oraz usuwanie. Chciałbym móc dodawać oraz edytować tagi z poziomu XMLRPC, a także edytować kategorie. Jeśli ktoś orientuje się czy w ogóle jest to wykonalne - proszę o pomoc.

Pozdrawiam,
pion
-jarek-
http://phpxmlrpc.sourceforge.net
może tutaj coś znajdziesz.
phpion
No raczej to będzie średnio przydatne. Nie szukam biblioteki do obsługi XML-RPC w PHP tylko sposobu na wykonanie powyższych operacji na WordPressie.
-jarek-
nie wiem jak Ci pomóc bo nie walczyłem z takim tematem. Kiedyś pisałem coś pod win w C++ związanego z RPC al to było z 10 lat wstecz i tyle co miałem wspólnego ze zdalnym wywoływanie.

Ale jak coś wymyślisz podziel się an forum chętnie poczytam.
phpion
Nie rozumiemy się: mi nie chodzi o to jak wykonać zdalne wywołanie do WordPressa, tylko jak wywołać konkretną metodę (o ile w ogóle jest dostępna). W dokumentacji ani w sieci nie znalazłem wzmianki o tym, więc obawiam się, że po prostu edycja tagów nie jest dostępna z poziomu XML-RPC :/
erix
Cytat
mt.getCategoryList
mt.getPostCategories
mt.setPostCategories

To znalazłem.

O tagach musisz, niestety, zapomnieć, chyba że napiszesz metody/plugin udostępniające entry-pointy w WebService.
phpion
Dzięki za odpowiedź. To co podałeś tyczy kategorii postów, a mi chodziło o zarządzanie samymi kategoriami bez powiązania z postami. Po prostu chciałbym móc edytować kategorie zdalnie. Chyba ani to ani zarządzanie tagami faktycznie nie będzie możliwe. Trudno.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.