iwona112
9.09.2011, 10:58:23
Witam!
Mam do zrobienia zadanie z Ms Access. Część zadania zrobiłam sama tzn: utworzyłam bazę danych biblioteki. Biblioteka posiada tabele: Książki, Wypożyczanie oraz Czytelnicy. Utworzyłam relacje pomiędzy tabelami. W podpunkcie zadania: "Wprowadzić warunki dla odpowiednich komórek - np. stała wartość, wartość domyślna, wartość większą lub mniejszą od zadanej ( w przeciwnym wypadku odpowiedni komunikat) itd. Należy tutaj wykorzystać narzędzie wykonujące zadane procedury, czyli Tirggery". Czy mógłby Ktoś mi pomóc lub naprowadzić jak ten podpunkt wykonać? Zadanie robię w Access 2007. Bardzo dziękuję z góry za pomoc.
Kshyhoo
9.09.2011, 18:25:46
Szanowna Iwono112, nie odrabiamy za nikogo lekcji - trzeba się zabrać za naukę (polecamy wujka Google)... Pokaż, co spłodziłaś sama a z problemami wróć na forum.
iwona112
10.09.2011, 08:12:01
Nie pisałam na to forum żeby Ktoś za mnie odrabiał lekcje . Tylko żeby mnie naprowadził jak zrobić ten podpunkt. W google niestety nic nie znalazłam .Nie wszyscy wszystko wiedzą i po to jest forum by się zapytać. Bardzo dziękuję za pomoc sama sobie poradzę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.