<?php "Content-Type: text/plain; charset=UTF-8"; $error_message = ""; if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') { $database = './../.db/data.db'; $success_page = './nok.php'; { exit; } if ($action == 'dodaj') { $newkod = $_POST['kod']; $newopis = $_POST['opis']; $newcena = $_POST['cena']; $newfileupload = foreach($items as $line) { if ($newkod == $kod) { $error_message = 'Wygenerowany kod już istnieje! Odśwież formularz w celu wygenerowania nowego kodu.'; break; } } { exit; } } } ?>
chodzi mi o linijke
- jesli jest stala sciezka - wszystko gra; tyle że ja mam ok 10 plików *.db i chcialbym w zaleznosci od wartosci zmiennej zebypodmieniał wartosc pliku bazowego - tyle ze to nie dziala!
$database = './../.db/data.db';
Najpierw zrobilem tak
na poczatku strony
i tak dalej = więc zmienna $dbase przybiera rozne wartosci, tyle ze jesli pozniej zrobie
<?php $category = $_GET['category']; $cat = ''; $text = ''; $dbase = ''; if ($category == balony) { $cat = "BA"; $text = "Balony"; $dbase = "./../db/balony.db"; } else if ($category == ceramika) { $cat = "CE"; $text = "Ceramika"; $dbase = "./../db/ceramika.db"; }
to nic nie pobiera... jak to rozwiazac?
$database = $dbase;