ereo.pl
17.09.2011, 09:25:54
Jak w temacie, miałem ładne urle typu www.strona.pl/k/12/nazwa a google mi znalazło www.strona.pl/index.php/k/12/nazwa i indexuje i takie i takie ;/ jak się tego pozbyć ?
adbacz
17.09.2011, 11:46:29
Jak już jest w google to raczej nie da się tam zmienić. Możesz za to postarać się, żeby na Twojej stronie nie było takich URLi z *index.php* w nazwie a za jakis czas, jak googlebot odwiedzi Twoją stronę to będzie indeksował od nowa strony bez *index.php* w nazwach.
ereo.pl
17.09.2011, 17:31:31
Przekierowanie przyspieszy poprawe stron w google, ale jak to zrobić w mod_rewrite ?
adbacz
18.09.2011, 11:36:44
Nie znam sie na silnikach wyszukiwarek ale czy one na pewno pójdą za przekierowaniem z mod_rewrite?
O jakie przekierowanie Ci chodzi? Takie, żeby z adresu zniknęło *index.php*? Takie rzeczy można wyszukać np. za pomocą wyżej wspomnianego Google`a...
Tak, wiem, forumowicze są nieznośni, wysyłają żeby poszukać ale znając życie jak poszukasz to przy okazji dowiesz się czegoś na przyszłość - czytanie nie boli.
ereo.pl
20.09.2011, 13:05:58
e co Ty nie powiesz ;] raczej jak napisałem na forum to już po przeszukaniu gugla.
KrzysiekWildfire
22.09.2011, 11:46:00
Nie musisz tutaj używać mod_rewrite, możesz na początku bootstrapa sprawdzić czy masz w $_SERVER['REQUEST_URI'] ciąg index.php, i wtedy przekierować, a tak na prawdę, to to sprawdzenie możesz zrobić w pliku index.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.