apram11
4.10.2011, 13:38:07
Witam!
Mam problem z Windowsem 7 i chcialbym go zainstalowac od nowa. Mam go na plycie, wersja ultimate. Z racji takiej ze nie jestem obeznany w tym temacie potrzebuje porady a konkretnie chodzi mi o :
-chcialbym zachowac dwa foldery (ok 7GB) a cala reszte skasowac. Razem z linuksem ktory jest na innym dysku/czesci dysku.
-potrzebuje porady jak uruchomic plyte z windowsem oraz co robic w poszczegolnych krokach w trakcie instalacji zeby nic nie zepsuc.
To moje dwa najwieksze problemy. Czy jest ktos w stanie mi pomoc?
Pozdrawiam
Apram
wookieb
4.10.2011, 14:12:15
Temat: Jak poprawnie zatytulowac watekCzekam na PW z propozycją poprawnej nazwy tematu.
// Otwieram
vokiel
4.10.2011, 20:43:07
Dane najlepiej zgrać na zewnętrzny nośnik.
Jeśli chcesz zachować ustawienia aktualnego profilu to go też przekopiuj gdzieś na bok.
Następnie uruchamiasz instalator (jeśli nie masz opcji przywracania).
Dokładnych kroków nie pamiętam, ale sprowadza się to do wybrania partycji na dysku - jeśli chcesz wyczyścić komputer, to pousuwaj wszystkie partycje (w instalatorze jest opcja w jednym z kroków), stwórz nowe, wybierz tą, na której chcesz zainstalować system.
W trakcie instalacji wybierasz podstawowe rzeczy: język, układ klawiatury, tworzysz konto administratora. W zasadzie nie ma czego popsuć.
Jak już zainstalujesz system i będziesz chciał przywrócić swój poprzedni profil i ustawienia, które miałeś to daj znać, można i to zrobić.
cod3r
4.10.2011, 22:49:39
Poradników w necie sporo, jeśli chodzi o instalację krok po kroku. Tutaj zajrzyj:
http://www.vista.pl/porady/1270_instalacja...k_po_kroku.htmlCo do zachowania danych to tak jak powiedział kolega wyżej, zgraj sobie na jakiś zewnętrzny nośnik i nie będzie problemu.