Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zakup tabletu
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
lobopol
Noszę się ostatnio z zamiarem zakupu tabletu, nie chcę oczywiście wydać majątku, czyli szukam czegoś co by spełniło następujące wymagania:
-obsługa flash (grunt to płynne odtwarzanie filmów, ale też możliwość zagrania w jakąś flashową gierkę)
-wbudowany modem 3g (najlepiej kompatybilny z aero)
-solidna bateria wytrzymująca minimum 6 godzin surfowania po internecie po wifi/3g lub 6 godzin oglądania filmów
-ekran 9-10 cali najchętniej pojemnościowy, ale przeżyję z rezystancyjnym
-oczywiście wifi, miło by było jakby miał n
-16gb jeżeli nie ma slota na karty pamięci

Miłe dodatki choć niekonieczne:
-wbudowany gps
-kamerka do wideo rozmów
-port usb
-hdmi
-slot na karty pamięci

Tablet byłby wykorzystywany głównie do:
-siedzenie w internecie
-oglądanie filmów (flash/zwykłe)
-czytanie ebookow
-wszelakie komunikatory
-poczta
-ssh
-z rzadka jakaś prosta gierka

System dowolny, ale najchętniej android albo jakiś linux cena nie ma górnego limitu, ale chciałbym na tą zabawkę wydać jak najmniej, czekam na jakieś propozycje
92nasti
Najmniej, to znaczy ile? Bo jak chcesz najtaniej to mogę Ci zaproponować chińskie badziewia.
lobopol
Jeżeli spełnia moje wymagania to czemu nie, nie ustalam dolnej granicy bo nie wiem ile może kosztować najtańszy sprzęt spełniający wymagania, będzie 500 to kupie za 500 będzie 1000 to kupie za 1000, będzie 1500 to się grubo zastanowię nad zakupem tongue.gif. Żałuję nieco, że nie wiedziałem odpowiednio wcześnie o wyprzedaży hp touchpad, co prawda nie miał 3g, ale cena była genialna, a sam sprzęt był bardzo fajny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.