Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WordPress: Lista rozwijana zamiast tabeli.
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
gandziorz
Witam,
Posiadam WordPress (3.2.1.) i problem jest taki ze mam zbiór dużo danych, chciałem umieścić w tabeli ale wówczas tabela posiada 11 kolumn i 19 wierszy.
Niestety takiej tabeli nie pomieszczę w wpisie, zwyczajnie tabela jest zbyt szeroka.
Pomyślałem że prościej byłoby zastąpić tabelę listą rozwijaną (section).
W liście wybierasz z pośród 19 możliwości interesujący Ciebie "możliwość" i wówczas poniżej wyświetlają się dane (11 cech) odnośnie tej możliwości.
Jest jakiś dodatek?

Myślałem nad użyciem Js.

I jak nikt nie pomoże?
vokiel
Tak, 11 kolum może się nie zmieścić. Może zawartość tabeli jest taka, że da się ją transponować i wtedy będzie bardziej czytelna?

Jeśli nie, to Twój pomysł wydaje się bardzo sensowny. Dodatku gotowego pewnie nie ma. Pytanie czy chcesz to po stronie panelu adm, czy po stronie użytkownika?

Tak czy inaczej js będzie potrzebne. Generujesz listę, pod zdarzenie change podpinasz funkcję, która w zależności od wybranej opcji zwróci te 11 cech i je pokaże.

Masz już jakiś kod? Pokaż, to coś się poradzi.
gandziorz
Cytat(vokiel @ 18.11.2011, 21:46:16 ) *
Tak, 11 kolum może się nie zmieścić. Może zawartość tabeli jest taka, że da się ją transponować i wtedy będzie bardziej czytelna?

Jeśli nie, to Twój pomysł wydaje się bardzo sensowny. Dodatku gotowego pewnie nie ma. Pytanie czy chcesz to po stronie panelu adm, czy po stronie użytkownika?

Tak czy inaczej js będzie potrzebne. Generujesz listę, pod zdarzenie change podpinasz funkcję, która w zależności od wybranej opcji zwróci te 11 cech i je pokaże.

Masz już jakiś kod? Pokaż, to coś się poradzi.

Napisałem coś takiego i umieściłem w osobnym temacie.

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=18...mp;#entry915299
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.