mam formularz z trzema polami input type="file"
Każe z nich ma inne name
motoda w modelu ( 1 parametr to nazwa pola input type="file", 2 parametr to dozwolone rozszerzenia plików, 3 parametr ma służyć mi czy robić mini czy nie)
function do_upload($my_file, $types, $flaque) { 'allowed_types' => $types, //'jpg|jpeg|gif|png', 'upload_path' => $this->gallery_path, 'overwrite' => true, 'max_size' => 2000 ); $this->load->library('upload', $config); $this->upload->do_upload($my_file); $image_data = $this->upload->data(); if($flaque == 1) { 'source_image' => $image_data['full_path'], 'new_image' => $this->gallery_path . '/thumbs', //'create_thumb' => TRUE, 'maintain_ration' => true, 'width' => 150, 'height' => 100 ); $this->load->library('image_lib', $config); $this->image_lib->resize(); } }
i wywołanie w kontrolerze
function index() { $this->load->model('Gallery_model'); if ($this->input->post('upload')) { $this->Gallery_model->do_upload('myFile', 'jpg|gif|png|jpeg', 1); // robi mini $this->Gallery_model->do_upload('pdf1', 'pdf', 0); // nie ma robić mini } }
dlaczego uploaduje mi obraz a pdf nie?
jak puszczę tylko pdf to uploaduje

teraz jeszcze jak pobrać nazwę zuploadowanego pliku -> muszę to do bazy zapakoać
pozdrawiam