Witam serdecznie. Bardzo proszę o naprowadzenie jak mógłbym rozwiązać taki problem:
Mam taki oto formularz:
<form>
<input type="text" id=""miasto">
<input type="text" id=""dlugosc">
<input type="text" id=""szerokosc">
<input type="text" id="strefa czasowa">
</form>
Pole miasto jest wpisywane przez użytkownika, co jest połączone z jquery UI autocomplete oraz skryptem wyszukującym w bazie danych w wyniku czego użytkownik wybiera miasto z tych dostępnych w bazie danych. Do miast w bazie przypisane są również współrzędne geograficzne. Po wpisaniu miasta, automatycznie zostają uzupełnione inputy długości i szerokości geograficznej. Na podstawie wartości współrzędnych geograficznych działa funkcja js która oblicza numer strefy czasowej.
W jaki sposób napisać kod, aby strefa czasowa była automatycznie wypełniana (a raczej uruchamiany skrypt służący do jej obliczenia) po autowypełnieniu pól długości i szerokości geograficznej?
Ps. Nie ma problemu jeśli jako wyzwalacz funkcji strefy czasowej ustawię zdarzenie onChange - wtedy działa. Problem w tym, że pola te są wypełniane automatycznie i nie wiem jakie zdarzenie mam przypisać w tym przypadku do uruchomienia funkcji. Dodam, że pola długości i szerokości geograficznej są nieaktywne do wpisywania danych przez użytkownika.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam