Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: google fonts problem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
fcppl
Witam, mam taki problem.

Na swojej stronie uzywam google fonts - > http://www.google.com/webfonts i na 90% komputerach wszystko smiga wporzadku, ale na kilku komputerach czcionka z google nie jest wczytywana.

Od tygodnia probuje z tym walczyc i lipa.

Dodam ze ja osobiscie mam Windowsa XP i u mnie działa spoko, ale moj znajomu tez ma XP i u niego lipa.

Nie mam juz całkowicie pomyslu co moze byc nie tak i dlatego prosze o pomoc.

Pozdrawiam
rocktech.pl
Witam.

Odradzam Gfonts, nie można na tym polegać raz się wczyta raz nie. Czasami generuje kaszę i takie tam.
Tylko @font-face!
Wybierz jakąś czcionkę wygeneruj i postępuj zgodnie z instrukcjami.

Używam tego rozwiązania na kilku stronach i jeszcze nikt nie narzekał. Pamiętaj aby wygenerować pliki .eot dla IE.
prowseed
Ja tam nigdy z gfonts nie mialem problemu (no moze tylko jesli chodzilo o polskie znaki, przy font-face moge sobie edytowac fonta i jakos dodac), byc moze wina lezy w starej przegladarce.
fcppl
Sprawdzałem własnie przegladarki u mnie dziala na FF, Operze, google, IE , u wiekszosci znajomych tez ale u kilku na Operze i IE juz nie działa i własnie nie moge tego rozgryzc o co chodzi. Im zamiast google fonts ktora wskazałem włancza domyslna np Arial.
prowseed
Zapewne włącza, a nie włancza. Opcje są takie:
- stara wersja przeglądarki
- wyłączona obsługa javascript
- mają jakiegoś starego cache'a Twojej strony, gdy google fonts nie był używany jeszcze
- serwer googla leży : )

Jakkolwiek, jak widzisz, że masz problemy, to faktycznie- @font-face i po kłopocie. Albo znajdź sobie systemowego fonta, który jest podobny do tego, którego używasz i daj na nią fallback w css. Od biedy będzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.