Cześć wam,
od jakiegoś czasu męczę się z auto uzupełnianiem połączonym z warunkami.

Samo auto uzupełnianie działa bez błędnie, jeżeli np. wczytuję dane z 1 lub 2 tabel jednocześnie.
Właściwie to myślałem jak zrobić żeby wyświetlać dane z 3 tabel i później móc je dokładnie wyświetlać, no ale niestety zjada mi troszkę danych więc stworzyłem 3 input texty
produkt, nazwa, kolor
i jeżeli wpisuję produkt to nazwa i kolor są zablokowane, po tym skrypt jakoś by musiał wczytać wartość produktu (myślałem nad on change) i w polu nazwa wyświetlać już dane z bazy z warunkiem where nazwa = "produkt", no i analogicznie z kolorem.

Z jQuery wiem naprawdę niewiele, więc licze na jakieś podpowiedzi.

Pozdrawiam i z góry dziękuje

Skrypt autouzupełniania się nie zmieścił więc wrzucam go tutaj: http://www.wklejto.pl/113127

Odwołanie w head
Kod
$().ready(function() {
    $("#modify").autocomplete("autocomplete/get_course_list5.php", {
        width: 260,
        matchContains: true,
        //mustMatch: true,
        //minChars: 0,
        //multiple: true,
        //highlight: false,
        //multipleSeparator: ",",
        selectFirst: false
    });
});

Skrypt php
Kod
<?php
require_once ('config.php');
$q = strtolower($_GET["q"]);
if (!$q) return;

$zapytanie="select DISTINCT marka.marka, produkt.kolor, producent.nazwa from (produkt left join marka on marka.id = produkt.nazwa) left join producent on producent.id = produkt.producent where marka Like '{$search}%' Or kolor Like '%{$search}%' Or producent Like '{$search}%'";
$idzapytania = mysqli_query($mysql, $zapytanie);
while ($rs = mysqli_fetch_array($idzapytania)) {
    $cname = $rs['nazwa']." ".$rs['marka']." ".$rs['kolor'];
    echo "$cname\n";
}
/*
$zapytanie = 'SELECT distinct marka FROM `marka` where marka like "'.$q.'%"';
$idzapytania = mysqli_query($mysql, $zapytanie);
*/
/*
SELECT marka.marka, marka.id, box.nazwa, box.id, producent.id, producent.nazwa, produkt.id, produkt.nazwa, produkt.producent, produkt.kolor, produkt.batch, produkt.box, produkt.ilosc, produkt.jednostka, produkt.przyjol, produkt.data, produkt.uwagi FROM produkt
LEFT JOIN marka ON produkt.nazwa = marka.id
LEFT JOIN producent ON produkt.producent = producent.id
LEFT JOIN box ON produkt.box = box.id
Where nazwa Like '%{$search}%' Or kolor Like '%{$search}%' Or marka Like '%{$search}%' Or batch Like '%{$search}%' Or box Like '%{$search}%' Or ilosc Like '%{$search}%'
/////////////////////
$zapytanie="select SELECT marka.marka, marka.id, producent.id, producent.nazwa, produkt.id, produkt.nazwa, produkt.producent, produkt.kolor, produkt.batch, produkt.box, produkt.ilosc, produkt.jednostka, produkt.przyjol, produkt.data, produkt.uwagi FROM from (marka left join produkt on marka.id = produkt.nazwa)
    left join producent on produkt.producent = producent.id
    where nazwa Like '{$search}%' Or kolor Like '%{$search}%' Or marka Like '%{$search}%' Or batch Like '%{$search}%' Or box Like '%{$search}%' Or ilosc Like '%{$search}%'";

*/
?>