Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z listą proxy w pliku .htaccess
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Karolinah
Nie wiem, czy wybrałam dobry dział, jeśli nie to zmieńcie proszę miejsce tego postu. Posiadam stronę na wordpressie i mam problem z plikiem .htaccess. Otóż, wprowadziłam w niego listę bramek proxy, z których nie chcę aby wchodzono na moją stronę. Zrobiłam to wg poradników w Google, czyli:
Kod
deny from www.adresbramki.pl

Jednak po wrzuceniu pliku na serwer, mnie samej zostaje zablokowany dostęp do strony (pojawia się internal server error). Probówałam wpisać swoje IP jako allow deny lecz nie pomogło. Czy ktoś mógłby mi napisać, co zrobić aby ten plik zadziałał?
Sephirus
Kod
Order Allow,Deny
Allow From all
Deny From 123.123.123.123

Daj w .htaccess coś takiego gdzie zamiast 123.123.123.123 wpisz adres IP blokowanej strony/serwera - nie jestem pewien czy w ten sposób można blokować hosty...

Jeżeli chcesz blokować hosty po adresach stron proponuje coś takiego:

Kod
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} blokowana\.strona\.pl [or]
RewriteCond %{HTTP_HOST} inna_blokowana\.strona\.pl
RewriteRule .* nie_dla_psa_kielbasa.html [L]

tworzysz plik "nie_dla_psa_kielbasa.html" w którym piszesz coś "miłego" tym co chcą oglądać poprzez proxy... wink.gif

Oczywiście stron w liście może być więcej wink.gif
Karolinah
Hmm, tym razem internal server error się nie pojawia, ale... można sobie normalnie na stronkę wchodzić z bramek proxy, które zablokowałam w pliku .htacces. Lipa

Kod
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} http://ukryjsie.pl [or]
RewriteCond %{HTTP_HOST} http://anonymouse.org
RewriteRule . /plik.php [L]
by_ikar
Kropki w wyrażeniu musisz escapować, czyli poprzedzać slashem. Przyjrzyj się uważnie jakie różnice są między twoimi regułkami, a regułkami które ci kolega wcześniej podał. Http w adresach które podałaś jest zbędne, nawet www będzie zbędne, z racji tego że takie wyrażenie dopasowuje konkretny ciąg, bez względu na to co się znajduje przed nim i za nim.
Karolinah
Dałam te slashe, lecz nadal idzie wchodzić na stronę z tychże bramek. Ta metoda podawana w Internecie to chyba pic na wodę... :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.