Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana czcionki na forum
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
V126
Witam wszystkich, jestem administratorem na jednym z forów, ale niezbyt mam pojęcie o pewnych kwestiach (wybór mnie nie był podyktowany tym, że mam jakieś umiejętności w php).

Problem polega na tym, że na niektórych komputerach tytuły działów wyświetlane normalną standardową czcionką, a na niektórych taką fajną, którą kolega ustawił i nie pamięta gdzie. Problem w tym, że nie mamy pojęcia dlaczego na różnych komputerach wyświetlają się różne czcionki.

Baaardzo byłbym wdzięczny, gdyby ktoś oświecił mnie gdzie w panelu administracyjnym (lub gdzieś indziej) w php 5.3.6 zmienić krój czcionki oraz zaradzić temu, żeby wszędzie wyświetlała się czcionka taka jaka została ustawiona.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.
prowseed
Czcionka wyświetla się na podstawie tego, co podałeś w stylach css dla forum, natomiast to, ze u innych ja widac, a u innych nie jest podyktowane tym, ze u jednych ta czcionka jest zainstalowana, a u innych nie ( na przyklad przy instalacji pakietu Office dodawane jest sporo czcionek). Jezeli mam Ci wskazac drogowskaz, to wyobraz sobie olbrzymia tabliczke z napisem @font-face i idz ta droga : >

//EDIT
cos mi sie wydaje, ze bedziesz mial problemy z tym zagadnieniem, mimo iz jest proste jak drut dla niektorych. Najlepiej zgadaj sie z kims, kto ma choc nikle pojecie o tym co to html/css, dlaczego wersja php nie ma znaczenia w tym przypadku i zrozumie lopatologiczne tutoriale o @font-face ktorych pelno w internecie.

//EDIT2
noo chyba, ze masz jakies mega wypasione forum z profesjonalna obsluga wygladu. Bo cos mi sie wydaje, ze kiedys na vB byly takie bajerki, ale nie wiem, czy przypadkiem nie z jakims dodatkiem. Jesli darmowe rozwiazanie, to sie raczej nie spotkalem, wiec zastosuj sie do tego, co powyzej.
V126
Na wstępie dziękuję za odpowiedź.

Mega wypasionego forum nie posiadamy, główny administrator też jest raczej niezbyt kształcony w tej kwestii, a posiadaną wiedzę zawdzięcza godzinom walki ze skryptem. Słowem samouk.

Mam rozumieć, że przyczyna nie leży w forum, tylko w komputerze, na którym forum się wyświetla (czegoś niema zainstalowanego)?

Czy wspomniane style css można w jakiś sposób edytować?
prowseed
Cytat(V126 @ 3.02.2012, 13:24:15 ) *
Mam rozumieć, że przyczyna nie leży w forum, tylko w komputerze, na którym forum się wyświetla (czegoś niema zainstalowanego)?

Do końca nie wiem, strzelam, ale raczej tak.

Cytat
Czy wspomniane style css można w jakiś sposób edytować?

A i owszem. Niektóre systemy oferuja edycje stylow z poziomu panelu admina, jak to jest (a przynajmniej bylo) na wspomnianym vB, ew po prostu polaczyc sie nalezy przez ftp z serwerem, gdzie jest forum i dane style sobie sciagnac, zedytowac co trzeba po czym nadpisac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.