Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] Uploadify - przesłanie dodatkowo pola tekstowego
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Looozak
Witam. Od rana siedzę i szukam lecz nie moge znaleźć rozwiązania. Na forum był podobny temat wprawdzie został rozwiązany za pomocą dokumentacji i funkcji ScriptData lecz ja nie do końca to rozumiem.

Część skryptu:

1. <script type="text/javascript">
  2. $(function() {
  3. $('#custom_file_upload').uploadify({
  4.  
  5. 'uploader' : '/uploadify/uploadify.swf',
  6. 'script' : '/uploadify/uploadify.php',
  7. 'cancelImg' : '/uploadify/cancel.png',
  8. 'folder' : '/uploads',
  9. 'multi' : true,
  10. 'auto' : false,
  11. 'queueID' : 'custom-queue',
  12. 'removeCompleted': false
  13. });
  14. });
  15. </script>

Oraz pole wyboru pliku:

1. <input id="custom_file_upload" type="file" name="Filedata" />
  2. <a href="java script:$('#custom_file_upload').uploadifyUpload();">Prześlij</a>

Zależy mi na tym aby była lista rozwijana z wyborem kategorii, ale tutaj żeby było prościej, chociaż o przesłanie wartości pola tekstowego tak abym później mógł zapisać to do bazy danych:
  1. <input type="text" name="" />

Wiem, że reszta dzieje się w pliku uploadify.php lecz nie potrafie przesłać danych wpisanych w pole. Prosiłbym o pomoc bo już brakuje mi pomysłow oraz źródła w internecie są dla mnie mało zrozumiałe gdyż nie umiem Javy, a te skrypt jest mi bardzo potrzebny. Pozdrawiam.
Looozak
Ja wiem, że o to chodzi nawet napisałem tylko nie wiem jak tego użyć. Przesyłałem to, próbowałem odczytać i nic nie zostawało przesyłane. Nawet próbowałem to:
http://www.uploadify.com/faqs/how-do-i-sub...ad-completes-2/
i nie działa. Wgl ta funkcja po uploadzie coś w żaden sposób nie chce działać.

Ale poradziłem sobie inaczej. Folder zapisu zdjęć zrobiłem dynamicznie odczytywany z sesji, której wartość zmienia się po wyborze z listy wyboru. Jak na razie działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.