Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] Ładowanie podstron i brak dostępu do zmiennych.
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
MiXen
Witam. Tak ja w temacie. Ładuję strony poprzez Ajaxa(jQuery) i niestety skrypty do końca nie działają, ponieważ np. chociaż istnieje zmienna sesyjna, skrypt jej nie odczytuje. Jak to ominąć, naprawić? smile.gif
ps. Jeszcze mam jeden problem z polskimi znakami, ale mój kod jest inny niż w przyklejonym wątku i niestety sam nie umiem tego rozwiązać.
Kod
$(document).ready(function() {
    $('#menu a').click(function(){                      
        var toLoad = $(this).attr('href');
        $('#content').slideUp();
        $('#content').load(toLoad,'',$('#content').slideDown());
        return false;
    });
});
kaem
- może jakieś problem z cachowaniem: spróbuj jQuery.ajaxSetup({ cache: false });
- sprawdź w firebugu czy ciasteczka są przesyłane?
- domena z której skrypt js jest wywoływany jest ta sama do której chcesz wysłać żądanie? jeśli nie - jest to problem Cross Domain
MiXen
1.Jak bd w domu to sprobuje to zrobic.
2. A czy moglbys przyblizyc jak to zrobic bo nigdy niekorzystalem z firebuga.
3. Wszystko jest w obrebie jednej domeny wiec to nie to smile.gif
kaem
W firebugu - oczywiście jeśli używasz Firefoxa. Nagłowki zapytania masz m.in. w zakładce 'Konsola' i tam powinno być mniej więcej coś takiego: Cookie: NazwaSesji=jakas_wartosc
Jak korzystasz z Opery to odpowiednikiem firebuga jest dragonfly, chrome i ie też coś tam mają. Generalnie są to najbardziej podstawowe narzędzia przy pisaniu aplikacji internetowych.
MiXen
Doszedłem jak działa firebug i sprawdziłem, czy podczas zapytania xmlhttpRequest sa przesyłane coockie i rzeczywiście istnieją, więc dlaczego np. zmienna sesyjna $_SESSION['login'] jest pusta, chociaż w rzeczywistości nie jest?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.