Lorum3
8.03.2012, 11:03:03
Witam,
zauważyłem, że duża część forum używa do pracy Linuxa, dlatego też chciałbym zapytać o jakiś prosty i szybki klient FTP. Używam tego systemu już od kilku lat, ale jakoś nie mogę trafić na coś odpowiedniego, używałem Filezilli ( zbyt wolny) oraz terminalu, jednak wolałbym coś graficznego. Macie jakieś sugestie?
Pozdrawiam,
Lorum3
nospor
8.03.2012, 11:07:54
Ja używam krusadera. Jest to taki odpowiednik windowsowego TotalComandera. I w nim właśnie jest ftp.
skowron-line
8.03.2012, 11:15:20
Ja również krusadera używam, ale jest tak taki z defaultu śmieć gFTP, od biedy też może być.
athabus
8.03.2012, 15:18:40
Można też podpiąć sobie folder pod ftp i kopiować pliki tak samo jak w obrębie swojego komputera. Kiedyś się tak bawiłem, ale nie pamiętam dlaczego przestałem.
vokiel
8.03.2012, 18:50:29
Na stałych lokalizacjach pracuję na ftp zamontowanym po ssh jako katalog.
Poza tym różnie, czasem krusader, czasem filezilla.
skowron-line
9.03.2012, 09:06:57
Cytat(vokiel @ 8.03.2012, 18:50:29 )

Na stałych lokalizacjach pracuję na ftp zamontowanym po ssh jako katalog.
Takie rozwiązanie jest fajne ponieważ można kożystać z gedit, który nie odczytuje plików przy połączeniu przez krusadera, a według mnie jest to bardzo fajny edytorek do szybkich poprawek.
http://www.micahcarrick.com/gedit-html-editor.html a tu fajny wpis jak podrasować gedit. Ale to już taki OT.
Lorum3
9.03.2012, 10:26:39
Cytat(skowron-line @ 9.03.2012, 09:06:57 )

Takie rozwiązanie jest fajne ponieważ można kożystać z gedit, który nie odczytuje plików przy połączeniu przez krusadera, a według mnie jest to bardzo fajny edytorek do szybkich poprawek.
http://www.micahcarrick.com/gedit-html-editor.html a tu fajny wpis jak podrasować gedit. Ale to już taki OT.
Chyba jednak pozostanę przy konsoli, bo nic ciekawego nie przypadło mi do gustu. Odnośnie edytora, przy odpowiedniej konfiguracji Bluefish pożera wszystko.
gFTP
midnight commander
emperor
tux commander
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.