Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Generowanie linku z informacja do formularza
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
David_w
Witam serdecznie,

Jestem trochę laikiem w tworzeniu skryptów i mam pewien problem.
Czy można stworzyć skrypt który uzupełnia dane w formularzu z linku w który ktoś klika?
Mianowicie chodzi o to ze unikalny link uzupełnia jedna komórkę w danym formularzu, i ważne jest to, ze linki powinny być zmienne, czyli zawierały konkretna informacje która jest z góry założona.

Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
prowseed
Nie rozumiem o co Ci dokladnie chodzi, ale pewnie chcesz stworzyc system polecajacych, gdzie jest input do wpisania polecajacego, ktory ew. mozna wyczyscic. Tak sobie strzelam, to znaczy tak to rozumiem.

Generalnie to tak, tworzysz linki w sposob nastepujacy: skrypt.php?zmienna1=wartosc1&zmienna2=wartosc2
A w pliku skrypt.php w formie dajesz
<input type="text" name="nazwa" value="<?php echo htmlspecialchars($_GET["zmienna1"]) ?>" />

Masz, do poczytania: https://www.google.pl/search?client=opera&a...-8&oe=utf-8
David_w
Wielkie dzięki! Dokładnie o to chodziło:)
Mam jeszcze sporo do poczytania ale dzięki wielkie za wskazanie dobrego kierunku.

Jeszcze jedno pytanko, można to zrobić na swojej stronie gdzie "wklejany" jest cały formularz z innej strony? Nie wiem czy się dobrze wyrazilem.
markonix
iframe, ewneutalnie JS.
David_w
A można poprosić o coś dokładniejszego odnośnie tego inframe lub javy ?
Pozdrawiam
D
markonix
A kto Ci wspomniał o JAVIE? Bo ja nie...

A co do iframe to google, to jest element HTMLowy a nie jakaś super tajna technologia...
David_w
Dzieki poradzilem sobie.
Co rozumiales przez JS ?
markonix
Wpisz w Google JS - pierwszy wynik (wikipedia).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.