Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nadmierne indeksowanie strony
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
artursztuka

Witajcie

Mam problem ze stronami - http://bit.ly/HwQuNC i http://bit.ly/Ig6fp3

Są one oparta o mysql i pliki php, na szablonach smarty.

Podłączone są do bazy w której jest dużo ofert, między innymi do Egiptu. Jednak oferty do kraju np. Egipt nie są do tej strony przypisane w panelu administracyjnym więc nie powinny się na tej stronie pokazywać = nie powinny być widoczne na stronie i nie powinny być indeksowane przez google.

Mimo tego google indeksuje wszystkie oferty z bazy danych - między innymi Egipt. Nie wiem jakim cudem jej się to udaje skoro nigdzie tego kraju nie ma pod tą stronę podczepionego.
Przykład - Zaindeksowana oferta z egiptu - "domena włoska.pl"/?action=offer&offerId=1409&terminId=

Czy można temu jakoś zaradzić - żeby pokazywały się tylko oferty które są dla danego serwisu, a nie wszystkie które są w bazie.

Może jest jakiś problem z konfiguracją strony, jakieś przebicie?

Z góry dziękuję za pomoc

Artur
mortus
Cytat(artursztuka @ 11.04.2012, 08:16:42 ) *
Podłączone są do bazy w której jest dużo ofert, między innymi do Egiptu. Jednak oferty do kraju np. Egipt nie są do tej strony przypisane w panelu administracyjnym więc nie powinny się na tej stronie pokazywać...

Wygląda na to, że system z którego korzystasz nie działa jak trzeba... Coś trzeba będzie pewnie przeprogramować, ale niestety nikt Ci nie wywróży co i gdzie, choć zgadywać można, że chodzi o moduł wybierający odpowiednie rekordy z bazy danych na podstawie adresu strony. Podałeś jednak za mało informacji stricte technicznych (a co najważniejsze nie ma kodu), w związku z czym ciężko będzie uzyskać rozwiązanie. Jeśli korzystasz z jakiegoś zewnętrznego systemu, to powinieneś zapytać jego twórców, co należy z tym fantem zrobić.
nospor
Wpisałem w google twoją stronę ze słowem "egipt" i nic mi nie znalazł. Czemu więc twierdzisz że masz tam coś zaindeksowane?

edit: szukałem dla słowacji. Tam nic nie było. No ale dla włoch widzę jest
artursztuka

Egipt widać tutaj:

"site:wlo..-nar..y.pl egipt"
... do uzupełnienia

i co z tym fantem zrobić...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.