Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Jquery] IE i ładowanie podstron
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Monter08
Witam!
Pisząc funkcje która wczytuje podstrony bez przeładowywania całej strony natrafiłem na dziwny problem, otóż na IE w wersjach 8 w dół jedna podstrona (tylko ona) nie chce się wczytać, ponieważ znajduję się w niej skrypt js a mianowicie (treść skryptu nie ma znaczenia)
  1. <script type="text/javascript">
  2. var from=6;

Dziwne jest jeszcze to, że inne podstrony co posiadają skrypty wczytują się bez zarzutów.
Nie mam pomysłów, jak sobie z tym poradzić, konsola nic nie pokazuje, może istnieje jakiś inny sposób, żeby zobaczyć czemu tak sie dzieje?
Strona na której znajduję sie skrypt (a dokładniej to Start w górnym menu)
Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam.
lukesh
Próbowałeś załadować stronę za pomocą .load? Mógłbyś spróbować załadować osobno html i osobno skrypt zapytaniem w stylu:
  1. .load('plikDoZaladowania.html #glownyDivWKtorymJestTresc, script');

Nie wiem, czy to pomoże, ale powyższy skrypt ładuje osobno html i potem osobno skrypt.
Monter08
Tak wiem, że istnieję funkcja load() ale jak zauważyłeś ja wysyłam jeszcze posta, żeby podstrona wiedziała że jest ładowana przez skrypt.
A funkcja nie ładuje tylko tego, wiec odpada.
krowal
Możliwe że jest tak że w skrypcie js, który znajduje się na ładowanej stronie jest zmienna globalna, która ma taką samą nazwę jak id jednego z elementów DOM. Takie obiekty są od razu traktowane jak zmienne globalne.
  1. <div id="test"></div>
  2. test // zwraca to samo co document.getElementById('test');
  3. test = 'dupa'; //w IE wyrzuci błąd

W IE jest tak że jeśli próbujesz nadpisać taką zmienną, która znajduje się w ładowanej zawartości to wywali ci błąd. Inne przeglądarki pozwalają na to i po prostu zastępują tą zmienną nową wartością.
Monter08
Dziękuje wszystkim za pomoc, problemem był jeden o jeden za duzo znacznik zamkniecia diva, nie mam zielonego pojęcia dlaczego ie musiało zacząć się sypać akurat tutaj, ale to chyba raczej zostanie tajemnicą ; p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.