Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Planowanie skryptu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
matt
Witam
Musze a w zaszadzie chce napisać dla swojej strony profesjonalny system rozgrywek. Skarby kibica + Rozgrywki(mecze) + Automatycznie generowane statysytki. Problem że nie wiem w ogóle jak się za to zabrać. Statystyki + mecze miałby być podzielone na sezony, itd. Tabele cos jak TUTAJ. Macie może jakieś pomysły/sugestie/rady jak sie za to w ogóle zabrać?
fones
A teraz tak na poważnie...

jeżeli nie wiem jak bedzie wygladał moj skrypt, to wogole sie za niego nie biore. Podstawowa sprawa to wyobraznia. Musisz sobie to jakoś z technicznego punktu widzenia powiazac, miec obraz... zacznij od stworzenia tabel w bazie dancyh. Ja tak zawsze robie, potem tylko describe i drukuje, wtedy jak pisze skrypt mam wszytko przed soba...

wiara czyni cuda ;p
pozdro
matt
Cytat(fones @ 2004-08-07 13:50:27)
A teraz tak na poważnie...

jeżeli nie wiem jak bedzie wygladał moj skrypt, to wogole sie za niego nie biore. Podstawowa sprawa to wyobraznia. Musisz sobie to jakoś z technicznego punktu widzenia powiazac, miec obraz... zacznij od stworzenia tabel w bazie dancyh. Ja tak zawsze robie, potem tylko describe i drukuje, wtedy jak pisze skrypt mam wszytko przed soba...

wiara czyni cuda ;p
pozdro

Własnie problem w tym że chyba nie mam do tego wiedzy. Nie wiem czy te tabele z podziałami na sezony, itd maja być generowane odpowiednim zapytaniem czy jakies specjalne tabele mysql... rolleyes.gif
fones
nie zaglebiam sie bardziej... ale chyba duzo tabelek bedzie potrzeba stworzyć ;p

jestem z Toba ;p
pozdro guitar.gif
sf
Jesli nie wiesz jak to zacznij od czegos prostrzego... albo zlec komus napisanie tego rolleyes.gif
pirat
a tam, marudzicie biggrin.gif, Jesli nie wiesz ak sie do tego zabrac, ale masz jednak pomysl. Zacznij. Byle co. Zacznij od wygladu. Potem moze dopiero dopasuj system jaki opracujesz. Chociarz taka praca jest malo wydajna czasami sie oplaca. Oczywiscie jest lepiej najpierw stworzyc aplikacje a potem zabierac sie za czesc wygladu i metoryke. Poleciłbym Visual Studio.NET 2003 (cena jedyne 8500zł) niezłe narzędzie dla programistów. Można wszystko dobrze zaplanować. biggrin.gif

Jesli nie trafisz na Visuala, Front Page 2003 -> Ogranizowanie witryn, może ci troszke pomóc....

pzdr!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.