Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z wyswietlaniem liczby rekordow
Forum PHP.pl > Forum > PHP
plcm
mam trzy tabele lekarz, user, wizyta

na stronie wyswietlam w formie tabeli wszystkie rekordy z tabeli lekarz do kazdej dolanczam linka "dodaj"

1. $id_do_dodania = $_GET['id'];
  2.  
  3. <a href="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>?akcja=dodaj&id=<?php echo $pl['pl_id'];?>">dodaj</a>

po kliknieciu do tabeli wizyta jest zapisywane id usera ktory kliknal oraz id lekarza obok ktorego zostal klikniety link "dodaj" do tabeli wizyta.
Chcialbym teraz zeby na stronie byla dodatkowa kolumna i przy kazdym lekarzy wyswietlala sie liczba oznaczajaca ile razy na niego kliknieta
mialem zamiar zrobic to w ten sposob zeby nie trzeba bylo do kazdego lekarza robic osobnej linijki kodu
probowalem to zrobic w ten sposob

1. $ilosc1 = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM wizyta WHERE id_lekarz='$id_do_dodania'"));

ale nie dziala nic wyswietla i nie pokazuja sie zadne bledy czy jest na to jakis cwany sposob?
greycoffey
Włączenie wyświetlania błędów, wszystkich błędów, włącznie z E_STRICT.
plcm
Mam wlaczone wyswietlane bledow nic nie wytlumiam w ogole nie uzywam @ , dopisalem do funkcji zeby wyswietlalo slowo 'ile' obok cyfry ale dalej nie dziala wyswietla teraz tylko 'ile' bez zadnej cyfry
greycoffey
  1. var_dump($ilosc1);
plcm
Teraz dziala w ten sposob ze jak wyswietlam strone to przy kazdym lekarzu pokazuja sie zera po kliknieciu dodaj obok lekarza przy kazdym lekarzu wyswietla sie ta sama liczba odnoszaca sie do lekarza ktorego kliknalem.

dla przykladu zrobilem tabele na wzor mojej

sample

naciskam 1600

1. <a href="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>?akcja=dodaj&id=<?php echo $pl['pl_id'];?>">1600</a>

1. if ($_GET['akcja']=='dodaj') {
  2.  
  3. $id_do_dodania = $_GET['id'];
  4.  
  5. $zapytanie ="INSERT INTO wizyta (id_lekarz) VALUES ($id_do_dodania)";
  6. $wynik = mysql_query($zapytanie) or die ('Nie dodano produktu, blad: ' . mysql_error());

i to dziala teraz kod jaki uzywam do wyswietlania wynikow

1. $id_do_dodania = $_GET['id'];
  2. $ilosc1 = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM wizyta WHERE id_place='$id_do_dodania'"));
  3.  
  4. // wydaje mi sie
  5. ze ta zmienna "$id_do_dodania" jest zla musialbym stworzyc zmienna ktora bedzie sie odnosila do lekarza obok ktorego znajduje sie wynik ale
  6. nie wiem jak to zrobi

1. <?php echo("juz: ".$ilosc1[0]); ?>

zalozmy teraz ze w Stefana klikly juz 3 osoby a w Bogdana i Michala jeszcze zadna wiec jak naciskam "1600" obok dodaje sie rekord i pojawia sie kolo wszystkich lekarzy cyfra 4 czyli wynik ktory powinien pojawic sie tylko obok Stefana. Czy ktos jest w stanie doradzic jak to zrobic poprawnie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.