Witam, mam do Was pytanie, ale najpierw opiszę mój problem. Mam funkcjonalność, która edytuje mi dodane wcześniej dane do bazy danych, jednak kiedy przykładowo chcę edytować imie i nazwisko czy nazwę firmy, które mam przechowywane w jednej komórce w bazie, napotykam na następujący problem: pobiera mi dane tylko do napotkania białego znaku, czyli w tym przypadku do spacji. Jak mogę to ominąć? Rozdzielenie jednego pola na kilka nie wchodzi w grę. Czy jest jakaś funkcja w stylu getline() z C++?
Poniżej kawałek kodu, którym pobieram dane z bazy:
$query = " SELECT * FROM pracownicy WHERE id_pracownika = '$_GET[id_pracownika]'";
$i = 0;
while ($i < $num) {
$imie_nazwisko = mysql_result($result, $i, "imie_nazwisko");
echo "<form action=edycja_pracownika.php method=GET>"; echo "Imie i Nazwisko:<br />"; echo "<input type=text name=imie_nazwisko value= $imie_nazwisko /><br />"; echo "Stanowisko:<br />"; echo "<input type=text name=stanowisko value= $stanowisko /><br />"; echo "Telefon stacjonarny:<br />"; echo "<input type=text name=stacjonarny value= $stacjonarny /><br />"; echo "Telefon komórkowy:<br />"; echo "<input type=text name=komorka value= $komorka /><br />"; echo "<input type=text name=mail value= $mail /><br />";
Z góry dziękuje za pomoc