Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Przywracanie kopii serwisu i błędy pluginów
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
melior
Witam wszystkich,

Jestem w Symfony dość nowy i mogę mieć luki w pewnych podstawowych zagadnieniach. Niestety wujek google nie bardzo mi pomógł więc zwracam się do Was o pomoc.

Mam kopię działającego serwisu - pliki i baza danych. Próbuję ją teraz przywrócić, ale pojawiają się dziwne błędy:
- Gdy wchodzę na główną stronę strony - Call to undefined method sfApplyApplyForm::isCaptchaEnabled. Wyłączyłem ten błąd komentując linię z wywołaniem tej metody. Jednak sam fakt że to się pojawia jest dziwny
- Podczas logowania - Unknown method sfGuardUser::checkPassword

po przegraniu plików używam komendy symfony cc.

Próbowałem również przebudować na nowo wszystko, ale dla doctrine:build --all wywala mi błąd związany z kluczami obcymi. Obszedłem go ręcznie poprawiając błędne typy kolumn (niestety w schemie to nic nie daje). Potem dając insert-sql i build --model
To też nic nie daje.

Nie ważne więc jakbym kombinował to i tak kończy się na tych błędach.
Dla mnie wydaje się być to trochę dziwne, ponieważ nic w pluginie nie było zmieniane, w apps, czy config też nie. Jedynie modele się zmieniają.

Jest coś o czym nie wiem, zapomniałem?
Proszę o jakąkolwiek pomoc. Muszę przywrócić ten serwis, a skończyły mi się już pomysły i siły.
destroyerr
Nie wiem czy się już z tym uporałeś, ale jedyne co mi przychodzi na myśl to czy masz włączone te pluginy. Powinno to być gdzieś w ProjectConfiguration::configure().
W debug toolbarze też chyba są wypisane działające pluginy.
Gribo
może ręcznie wyrzuć zawartość folderu cache. Upewnij sie ze masz chmod 777 na cachu i log
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.