Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z php i javascript
Forum PHP.pl > Forum > PHP
smieszek
Witam,

Chciałbym przrobić kod menu.

Mam linijkę kodu w php: <a href="{$APP_URL}stronahtml,{if is_numeric($rid)}{$rid}{else}1{/if},{if is_numeric($cid)}{$cid}{else}0{/if}/"></a>

i muszę ten kod wstawić aby działał w tym skrypcie java script:

<script type="text/javascript">

stm_bm(["menu4448",950,"MUSZĘ GO WSTAWIĆ TUTAJ","blank.gif",0,"","",0,0,500,0,1000,1,0,0,"","",0,0,1,2,"default","hand","file:///E|/infromatyka/www/openasia.pl/ogloszenia%203.0",1,25],this);
stm_bp("p0",[0,4,0,0,0,0,12,7,100,"",-2,"",-2,50,0,0,"#999999","transparent","",3,0,0,"#000000"]);
stm_ai("p0i0",[0,"Strona główna","","",-1,-1,0,"www.google.pl","_self","","","","",12,1,0,"arrow_r.gif","arrow_r.gif",7,7,0,0,1,"#E6EFF9",1,"#E6EFF9",1,"line4.jpg","line1.jpg",3,3,0,0,"#E6EFF9","#000000","#000000","#000000","8pt Verdana","bold 8pt Verdana",0,0,"left1.gif","left.gif","","",21,0,41],100,0);
stm_bpx("p1","p0",[1,4,0,0,0,0,12,0]);
stm_aix("p1i0","p0i0",[0,"dsfdf","","",-1,-1,0,"","_self","","","","",12,1,0,"","",0,0],100,0);
stm_aix("p1i1","p1i0",[0,"sdff"],100,0);
stm_aix("p1i2","p1i0",[0,"sdfdf"],100,0);
stm_aix("p1i3","p1i1",[],100,0);
stm_ep();
stm_ep();
stm_cf([0,0,0,"Main_frame","Navigation_frame",1]);
stm_em();

</script>

JAK KTOS MOZE POMOC TO PROSZE O RADE

Jak zrobić aby ten kod php działał w środku javy script

Pozdrawiam
strike
Po pierwsze NIE UŻYWAJ WIELKICH LITER NIE MA TU ŚLEPYCH

Po drugie rozwiązanie problemu: Wydrukuj za pomocą "echo" skrypt JS a w odpowiednim miejscu wstaw ten kod PHP
smieszek
Cytat(strike @ 14.05.2012, 18:16:56 ) *
Po pierwsze NIE UŻYWAJ WIELKICH LITER NIE MA TU ŚLEPYCH

Po drugie rozwiązanie problemu: Wydrukuj za pomocą "echo" skrypt JS a w odpowiednim miejscu wstaw ten kod PHP

no tak tylko że plik ma rozszerzenie html i tak ma pozostać tak wiec nie moge zastosowac <?php> w tym pliku

w katalogu mam mnóstwo plikow z odnośnikami do tego pliku z koncowka html

musiał bym przerabiać wszędzie koncowke z html na php

musze znaleść inne rozwiązanie aby nie zmieniać koncowki html na php
strike
Da się to zrobić skryptem moze ktoś inny ci taki napisze bo ja dzis nie mam głowy do pisania kodu
Nie wiem co to za wynalazek który tworzysz ale z tego co piszesz wnioskuję że jest fatalnie napisany.
Jest jeszcze mozliwość przekonfigurowania apache w taki sposób aby traktował pliki .html jak .php
smieszek
Cytat(strike @ 14.05.2012, 19:28:52 ) *
Da się to zrobić skryptem moze ktoś inny ci taki napisze bo ja dzis nie mam głowy do pisania kodu
Nie wiem co to za wynalazek który tworzysz ale z tego co piszesz wnioskuję że jest fatalnie napisany.
Jest jeszcze mozliwość przekonfigurowania apache w taki sposób aby traktował pliki .html jak .php

chyba ze mozna sie odwołać do pliku php z html, ale nie wiem czy jest taka komenda gdze podaje sciezke w pliku html do pliku php
strike
odwołać się nie możesz, a nawet jak by sie dało to co to zmienia ? wraz musiałbyś zmieniać wszystkie pliki...
redeemer
Kod
<a href="{$APP_URL}stronahtml,{if is_numeric($rid)}{$rid}{else}1{/if},{if is_numeric($cid)}{$cid}{else}0{/if}/"></a>
Albo coś przegapiłem, albo to nie jest "linijka PHP".
strike
prawdopodobnie jest ale w jakimś szablonie który narzuca inna składnię
redeemer
Skoro doszliśmy do tego, że
Cytat(strike @ 14.05.2012, 20:53:55 ) *
prawdopodobnie jest ale w jakimś szablonie który narzuca inna składnię
To niby jak to miało pomóc:
Cytat(strike @ 14.05.2012, 19:28:52 ) *
...
?

@smieszek: skąd masz tą linijke? co to jest? sprecyzuj się bardziej o co chodzi bo widzę, że na openasia.pl wypluwasz kod php

PS. A to co:
Kod
"file:///E|/infromatyka/www/openasia.pl/ogloszenia%203.0"
smieszek
Cytat(redeemer @ 14.05.2012, 21:13:51 ) *
Skoro doszliśmy do tego, że To niby jak to miało pomóc:
?

@smieszek: skąd masz tą linijke? co to jest? sprecyzuj się bardziej o co chodzi bo widzę, że na openasia.pl wypluwasz kod php

PS. A to co:
Kod
"file:///E|/infromatyka/www/openasia.pl/ogloszenia%203.0"

dokladnie, skrypt robił mi kiedyś informatyk ale już nie mam z nim konaktu, kilka lat temu się uczyłem php więc próbuje sobie przpomnieć

chcę przerobić główne menu na dynamiczne, i muszę wstawić javascript

kod menu w pliku html wygląda tak:

<!-- MAIN MENU -->

<div id="mainMenu">

<div id="menuLeft"></div>

<ul>

<li class="main {if $selectedTab == 'main'}selected{/if}"><a href="{$APP_URL}" title="{$APP_NAME} - Darmowe ogłoszenia"><span>Strona główna</span></a></li>

<li class="newses {if $selectedTab == 'newses'}selected{/if}"><a href="{$APP_URL}newses/1.html"><span>Aktualności</span></a></li>

<li class="addAdvert {if $selectedTab == 'addAdvert'}selected{/if}"><a href="{$APP_URL}addAdvert,{if is_numeric($rid)}{$rid}{else}1{/if},{if is_numeric($cid)}{$cid}{else}0{/if}/"><span>Dodaj ogłoszenie</span></a></li>

<li class="mainAdverts {if $selectedTab == 'mainAdverts'}selected{/if}"><a href="{$APP_URL}adverts,myprofile/"><span>Moje ogłoszenia</span></a></li>

<li class="sellerList {if $selectedTab == 'sellerList'}selected{/if}"><a href="{$APP_URL}seller,pages/1.html"><span>Lista sprzedawców</span></a></li>

<li class="contact {if $selectedTab == 'contact'}selected{/if}"><a href="{$APP_URL}contact/"><span>Kontakt</span></a></li>

</ul>

<div id="menuRight"></div>

</div>

<!-- /MAIN MENU -->

może gdybym miał podpiąć tylko stronę do meny w javascript to nie było by problemu, bo to tylko odsyłacz do strony trzeba podać.

Ale tutaj mam w jednej zakładce warunek {$APP_URL}addAdvert,{if is_numeric($rid)}{$rid}{else}1{/if},{if is_numeric($cid)}{$cid}{else}0{/if

no i nie wiem jak go podpiąć do javyscript

Cytat(redeemer @ 14.05.2012, 20:31:10 ) *
Kod
<a href="{$APP_URL}stronahtml,{if is_numeric($rid)}{$rid}{else}1{/if},{if is_numeric($cid)}{$cid}{else}0{/if}/"></a>
Albo coś przegapiłem, albo to nie jest "linijka PHP".

dowidziealem sie ze to linjka jezyka moduly smarty (ww.smarty.net)

ale dalej nie wiem co z tym zrobic
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.