Mam taki problem, napisałem skrypt który ma wyświetlić dane z bazy danych. Standardowo imię nazwisko i pod spodem phone, email itd. Chciałbym osiągnąć taki efekt że po naciśnięciu imienia i nazwiska dane szczegółowe będą się rozwijały (coś ja toggle w jQuery). Problem polega na tym że używając w div-ie atrybutu id wyświetlają się dane tylko pierwszej osoby bez względu na to , w którą osobę kliknę a używając w divie atrybutu class wyświetlają sie dane wszystkich osób. Chciałem osiągnąć taki efekt że klikam konkretną osobę i tylko jej dane się wyświetlają. Bedę wdzięczny za pomoc. Oto kod
Kod
$getdata = mysql_query("SELECT * FROM lista ORDER BY id DESC") or die (mysql_query());
while($row = mysql_fetch_assoc($getdata))
{
$id=$row['id'];
$name=$row['name'];
$surname=$row['surname'];
$email=$row['email'];
$phone=$row['phone'];
$birthday=$row['birthday'];
echo'<h3><a href ="#" onclick="kontakt(\'#1\', 500)";>'.$name.'</a></h3><br />';
echo"<div id='1' style = 'display:none;'>$email<br />$phone<br />$birthday</div>";
while($row = mysql_fetch_assoc($getdata))
{
$id=$row['id'];
$name=$row['name'];
$surname=$row['surname'];
$email=$row['email'];
$phone=$row['phone'];
$birthday=$row['birthday'];
echo'<h3><a href ="#" onclick="kontakt(\'#1\', 500)";>'.$name.'</a></h3><br />';
echo"<div id='1' style = 'display:none;'>$email<br />$phone<br />$birthday</div>";
i funkcja w pliku jQuery
Kod
function kontakt(element, speed){
$(element).toggle(speed);
}
$(element).toggle(speed);
}