Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Kohana][Kohana 2.3.4] Problem ze sciezkami (poczatkujacy)
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
jareczekber
Mam taki problem.
W katalogu glownym mam katalog Media a w nim podkatalog CSS. W tym pod katalogu oczywiscie mam plik: cssStyle.css
Glowny template mam w katalogu z widokami. Template to jest wypelniane (srodek strony)w kontrolerach (dziedziczace po Template_Controller)innymi widokami w zaleznosci co uzytkownik wybierze z menu. W template mam w naglowku dodana siezke do css:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href= "media/css/cssStyle.css" >. wszystko jest dobrze jak tylko wywołuje kontrolery bez funkcji i bez parametrow:np localhost/controller. Wystarczy jednak ze dodam jakas funkcje localhost/controller/funkcja i juz template nie widzi mi css.
Co moge zrobic by dzialalo to za kazdym razem?
phpion
Wszystko zależy od tego jak odwołujesz się do projektu. Możliwe, że wystarczy dodać / przed media. Najlepiej jednak gdybyś skorzystał z helpera:
http://docs.kohanaphp.com/helpers/html#stylesheet
To rozwiąże wszelkie problemy - teraz i przy ewentualnych przenosinach.
jareczekber
dzieki bardzo, jakos przeoczylem tego helpera. NArazie dawalem sobie rade wpisujac pelna sciezke dostepu na sztywno. No ale to nie metoda
Do zamkniecia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.