Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Drupal] Style dla widoków modułu views
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Bryla
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość "ręcznego" definiowania wyglądu dla bloków generowanych przez moduł views?
Może łatwiej będzie na przykładzie: nie chcę na stronie głównej robić standardowej listy z newsami tylko wyświetlać po 3-5 ostatnich newsów z danej kategorii. Bloki już mam odpowiednio skonfigurowane. Teraz chciałbym aby przypominały one listę standardowych artykułów, a dokładniej style css. Czy istnieje możliwość ręcznej zmiany wyglądu takich bloków?
spookypld
Views chyba sam generuje pliki .css do każdego z widoków. Natomiast wyświetlanie na stronie głównej 3-5 ostatnich wiadomości z danej kategorii można rozwiązać na kilka sposobów. Ja znam sposób w Drupal 6. Tworzysz sobie 3 widoki, oddzielne do każdej z kategorii i instalujesz mod Panels (albo Panel Views). Tworzysz nowy panel z 3 kolumnami i do każdej przypisujesz oddzielny widok. O to chodziło? Zamiast panelów możesz też po prostu ustawić sekcje w skórce Drupala i do każdej z nich wrzucić widok blokowy (View type Block czy jakoś tak).
Bryla
Dotyczy to wersji 7.12

EDIT: NIe mam problemu z utworzeniem bloków, a z ich wyglądem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.