Witam serdecznie.
Na wstępie muszę przeprosić wszystkich, że zajmuje miejsce na tym zacnym forum, szukając gotowego rozwiązania.
Przyznam szczerze, że jestem kompletna noga z JavaScript i mimo usilnych starań zgłębienia tego języka, ni cholery mi nie wchodzi w moją mózgownicę.
Dlatego też zwracam się z ogromną prośbą do osób znający ten język o pomoc w nakierunkowaniu, bądz też (piszę to ze wstydem) w wyręczeniu mnie w tym trudnym dla mnie dziele.
Problem z jakim muszę się zmierzyć wygląda następująco:
Chodzi mi o skrytpt w JS, polegający na odliczaniu czasu (powiedzmy co 5 min) od załadowania strony. Po upływie tych, że 5 minut, wyskakuje komunikat (coś na zasadzie alertu) z pytaniem, gdzie użytkownik ma do wyboru 2 lub 3 odpowiedzi. Jeśli odpowie prawidłowo na pytanie, alert się zamyka, a czas zostaje liczony od nowa i po kolejnych 5 min, wyskakuje nowy alert z nowym pytaniem (coś na zasadzie quizu), i tak w kółko.
Powiedzmy, że pytań różnych jest 10 i generowane są losowo.
W przypadku natomiast kliknięcia w błędną odpowiedz na alercie, do głównej strony ładowana jest nowa strona (w moim przypadku strona ze skryptem wylogowującym w PHP).
Z góry dziękuję wszystkim patrzącym na moją prośbę z pobłażaniem i chęcią pomocy, a innych, krytykujących moje oczekiwania korzystania z wiedzy innych, doskonale rozumiem, jednak wyjścia nie mam jak proszenie o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie