Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sklep internetowy wg wytycznych
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
IceManSpy
Witam

Nie mam za bardzo czasu, aby każdy przetestować każdy z systemów więc potrzebuje rady i opinii, który wybrać z poniższych:
* PrestaShop - wydaje mi się kombajnem
* Magneto - wydaje mi się kombajnem
* OpenCart
* Quickcart - ten wydaje mi się dość prosty, ale czy nie za prosty

Wymagania (must have)
* informacje po polsku lub chociaż jakieś spolszczenie
* możliwość założenia stron z tekstem (takich jak kontakt czy coś podobnego)
* nie potrzebuję czegoś skomplikowanego
* prostota w dodawaniu produktów i ogólnej obsługi
* szablony + żeby w razie czego był w miarę łatwe do edycji
* w miarę szeroki zakres dodawania cech produktów
* tworzenie kategorii i podkategorii
* łatwe zarządzanie zamówieniami + możliwość "wydrukowania" go do PDF (albo przynajmniej drukowalny HTML)

Zalecane:
* żeby nie trzeba było zakładać konta do zakupów, tylko na końcu formularz, który można będzie wypełnić

Nie jest wymagany:
* system płatności (nie jest to na szeroką skalę, więc wystarczy zrobić przelew na podany nr konta, który będzie gdzieś podany)
piotrex41
Ja korzystałem tylko z PrestaShop i to nie dla mnie, tylko dla klienta, ale spełnia on wszystkie twoje wymagania + zalecany formularz na końcu. System szablonów to o ile dobrze pamiętam Smarty więc nie ma większych problemów z edycją, to zmieniasz tylko TPL czyli praktycznie sam HTML. System jest po polsku i jest dość przyjemny w obsłudze, posiada kilka fajnych bajerów, takich jak kopiowanie przedmiotów (nie musisz prowadzać drugi raz tego samego żeby podać tylko inny kolor). Jest to moja opinia, która być może pomoże Ci podjąć decyzję.

Pozdrawiam,
~piotrex41
mikolajczak33
Prestashop jest fajnym sklepem, ale popatrz sobie również na OpenCart i KQS
wewior
Ja polecam Quick.Cart.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.