Resurrection
12.07.2012, 13:37:35
Witam.
Chciałbym animować jednocześnie dwa divy które mają razem zsynchronizowane poruszać się w jednym kierunku.
Jak poruszać to wiem ale jak równocześnie dwa elementy na raz to już nie. Wiem żeby wykonywać kilka animacji na jednym obiekcie jednocześnie wystarczy queue ustawić na false ale to nie rozwiązuje tego problemu. Proszę o podpowiedź.
piotrex41
12.07.2012, 13:41:09
Pokaż co już masz napisane, jakąś strukturę jak to wygląda, bo ciężko coś powiedzieć tak na "sucho" nie widząc ani kawałka kodu, który już "wiesz" jak napisać, bo pisałeś, że wiesz jak poruszać
d3ut3r
12.07.2012, 13:52:20
Dlaczego queue nie rozwiązuje problemu ? Jeżeli dobrze zrozumiałem, chodzi Ci o coś takiego:
http://jsfiddle.net/yq4VZ/
HgReed
12.07.2012, 14:11:39
A sprawdziłeś inne przeglądarki? U mnie (na chrome) oba idą równocześnie.
Resurrection
12.07.2012, 14:15:52
Witam robiłem dokładnie tak jak w podanym przykładzie i nie były zsynchronizowane.
Teraz nie mogę sprawdzić kodu ale czy mozliwe jest że przy obciążonym komputerze i przeglądarce innymi zadaniami straciły by synchronizację? Wydaje mi się że nie jedynie mogłyby wolniej się przemieszczać ale równocześnie. Co sądzicie?
HgReed
12.07.2012, 15:37:17
Moim zdaniem po prostu raz złapało laga (opóźnienie rzędu kilkudziesięciu ms już zauważysz, więc...) - nie Twoja wina.
Może niech się inni wypowiedzą - refreshowałem wiele razy - ciągle idą równo.
Resurrection
13.07.2012, 12:53:54
Sprawdziłem w domu jeszcze raz. Specialnie w tym samym czasie przesyłałem fotki za pomocą przeglądarki i obciążyłem kompa obróbka grafiki i wszystko jest ok. Nie potrafię tego wytłumaczyć .Nie jest to istotne jeżeli nie będzie sie powtarzało w innym wypadku animacja będzie się rozsypywać.
Zamykamy temat. Dziękuje za reakcję na moje pytanie. Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.