Witam. Mam nastepujacy problem z dropdown + modal box. Jezeli dropdown znajduje sie blisko modal-footer to niestety jest pod nim chowany. Czesciowym rozwiazaniem jest zrobienie dropdown rozwijanego w gore, jednak takie rozwiazanie srednio mi odpowiada. Wiecie moze jak zrobic, aby dropdown nakladal sie na stopke modal boxa? Problem zilustrowany na zdjeciu ponizej.
Niestety w takim przypadku dropdown dalej pozostaje w modal boxie (co prawda nachodzi na stopke), ale nie o taki efekt mi chodzilo. Chcialbym, aby w modal boxie nie bylo scrollbarow, a dropdown nakrywal modal box i z niech wychodzil.
sobol6803: Probowalem z z-index i niestety nie daje nic
sobol6803
13.07.2012, 11:50:05
Ciężko mi po omacku powiedzieć, zarzuć linkiem, zobaczymy.
A jakbyś na chama dodał po rozwinięciu/odjął po zwinięciu wysokość? ;>
lukaskolista
14.07.2012, 11:21:38
ale nie chodzi o wysokosc, chcialbym, aby rozwinieta lista nachodzila na stopke modal boxa tak, aby modal-body nie zmienialo wysokosci
jahmbo
23.07.2012, 15:21:41
na elemencie ".modal-body" masz "overflow-y:auto", a na "#modal" " overflow: auto;" oba przypadki by trzeba nadpisac " overflow: visible;" na ten problem pomoze, nie wiem czy nie popsuje czegos innego
wNogachSpisz
1.08.2012, 12:36:50
Natrafiłem na ten sam problem. Rozwiązałem trochę po łebkach w następujący sposób;