zaajcu
20.07.2012, 08:24:42
Cześć.
mam div'a id="flash" w którym jest wyświetlany swf potrzebuje wyłączyć scroll'a na stronie po najechaniu na niego.
Zrobiłem to na overflow w css ale niestety pasek do przewijania znika i strona przeskakuje :/
Wiecie jak to można zrobić inaczej? szukałem na necie, znalazłem pare sposobów ale niestety żaden nie zadzaiłał :/
frani0
24.07.2012, 11:32:49
Przechwytuj wszystkie klawisze i nie puszczaj dalej wtedy scroll zniknie i strona nie będzie reagowała na przyciski.
viking
24.07.2012, 17:52:03
Ja bym się raczej zastanowił poważnie nad całą ideą. Chcesz zmienić typowe zachowanie = irytować użytkownika.
zaajcu
31.07.2012, 17:36:08
Cześć.
Dzięki za odp. Nie było mnie trochę ale już jestem więc odświeżam temat.
No niestety ale to nie jest mój wymysł. Kazano mi tak zrobić :/
pozdrawiam
grzes999
31.07.2012, 18:17:33
Nie wiem czy dobrze rozumiem. Chcesz żeby nie było scrolla po najeżcie myszki na plik swf czy na scrolla.
Jeśli po najezdzie na swf to w JS sprawdzasz czy ktoś najechał jeśli tak to ustawaisz dla body height 100% i nie masz scrolla jesli ci przeskoczy to dodatkowo możesz sprawdzić na jakiej wysokości jest użytkownik i ustawić taki margin.
Nie wiem na pewno czy tak to zadziała i czy tego nie próbowałeś; ale na razie nie mam lepszego pomysłu :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.