Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Strona się rozjeżdza
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
sebekzosw
Witam,

mam problem ze stroną: http://termicotychy.pl/ i podstroną http://termicotychy.pl/geberit-sigma20-prz...78kj1-p613.html - proponuję pomniejszyć stronę (ctrl i -)

Po wejściu na stronę z produktem wszystko się sypie gdy strona główna jest idealnie wyglądająca.

1. <table id="tablemain" style="border-collapse:collapse; margin:10px auto 12px;">
  2. <tr valign=top>
  3. <td style="padding:0px; max-width:15%">
  4. <left_side>[%left_side%]</left_side>
  5. </td>
  6. <td style="padding:0px; width:1%">
  7. </td>
  8. <td style="padding:0px; max-width:68%;width:68%;">
  9. [%mid_side%]
  10. </td>
  11. <td style="padding:0px; width:1%">
  12. </td>
  13. <td style="padding:0px; max-width:15%">
  14. <right_side>[%right_side%]</right_side>
  15. </td>
  16. </tr>
Tomplus
Nie porównałem kodu, bo to czasochłonne, ale sprawdź czy gdzieś nie pojawia się dodatkowy <td> lub </td>
Nie mam tutaj pod ręką Webdevelopera, ale warto sprawdzić tabele dodając ramom kolory.

Po drugie taka strona powinna być na blokach a nie tabelach.
sebekzosw
już tyle poświęciłem czasu na to szukanie, że nie mam pomysłu już na to smile.gif z tego co zaobserwowałem na stronie z produktem menu lewe ma jakąś dziwną szerokość w porównaniu do menu lewego na stronie głównej.

a co do drugiej uwagi - na szczęście nie ja zajmowałem się kodowaniem tej strony smile.gif
IceManSpy
A czemu dla table o id "tablemain" nie nadasz stałej szerokości?
fizzlebubble
Chyba wiem gdzie leży problem. Boczne panele mają wartość max-width na 15%, gdy środkowy ma narzucone 100%. Teraz pomniejszając stronę wartości bocznych ulegają zmianie, gdy środkowy trzyma stałe 100%.
sebekzosw
to raczej nie ten problem bo środek ma narzucone max-width: 68%; i width: 68%; , ale idąc tym tropem to jak to pozmieniać bo ja nie mam pomysłu żadnego ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.