Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Ajax] Pobranie formularza
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
popson
Witam!
Posiadam listę produktów i przy każdym produkcie mam opcję parametry, która po kliknięciu przenosi do strony z edycją parametrów. Chciałbym to zmienić tak, aby po kliknięciu na buttona parametry pojawiało się okienko z odpowiednim formularzem (może być już wypełniony danymi z bazy), tak by nie musieć się przemieszczać po podstronach. Nie wiem, jak najlepiej to napisać, czy wrzucić wszystkie formularze do widoku (używam Zenda) i po kliknięciu wyświetlać odpowiedni formularz, czy po kliknięciu i wyświetleniu okna nie napisać metody która AJAXEM zwróci formularz z wypełnionymi danymi (czy takie podejście w ogóle jest możliwie?). Bardzo proszę o opinie.

Pozdrawiam!
Piotrek
qrooel
Jak masz na stronie 10 elementów to ładuj wszystko do HTMLa i tylko wyświetlaj to po kliknięciu, jak tych elementów masz dużo to zrób to po prostu ajaksem, wysyłasz ajaksem ID tego czegoś (id produktu) i zwracasz sobie wszystkie potrzebne dane w JSONie do widoku.
popson
Może to głupie pytanie, ale czy można zwrócić np. obiekt formularza przekazany do widoku ?
IceManSpy
Co masz na myśli?
qrooel
Cytat(popson @ 13.08.2012, 20:17:52 ) *
Może to głupie pytanie, ale czy można zwrócić np. obiekt formularza przekazany do widoku ?

Da się, ale to bezsensu w tym przypadku.

Jest też kolejne wyjście (lepsze, najmniej czasochłonne dla Ciebie, bo już masz wszystko gotowe), możesz w tym popupie ładować jakiś partial, z jakąkolwiek zawartością. Przykłady np. tutaj: http://fancybox.net/
popson
Ok, zaznajomię się z tematem. Dzięki za odzew i pomoc!

Fancybox dziła jednakże do szczęścia brakuje mi jednej modyfikacji. Otóz jako, że dałem to w iframe to wyświetla mi całą strone w popupie, jak zrobić, by wyświetlało mi tylko jej część questionmark.gif Domyślam się, że chodzi o zend partial, tylko jak go w tym przypadku zastosować? Proszę o sugestie.
Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.