Mam takie pytanie o rozbudowanych zapytaniach SQL. Szczerze mówiąc nie widziałem za wiele zapytań kogoś innego więc chciałbym spytać się was. Zrobiłem sobie relacyjną bazę danych z kilkoma tabelami(nie będę się tu rozpisywał na ich temat).
Mam taki kod SQL:
SELECT controller.*, controller_module.*, widget_used.Params, widget.Filename, widget.Name AS WidgetName, widget.Description, location_type.Name FROM controller AS controller LEFT JOIN controller_module AS controller_module ON controller_module.Id = controller.Id LEFT JOIN controller_widget AS controller_widget ON controller_widget.IdController = controller.Id LEFT JOIN widget_used AS widget_used ON controller_widget.IdWidgetUsed = widget_used.Id LEFT JOIN widget AS widget ON widget.Id = widget_used.IdWidget LEFT JOIN layout_location AS layout_location ON layout_location.Id = controller_widget.IdLayoutLocation LEFT JOIN location AS location ON layout_location.IdLocation = location.Id LEFT JOIN location_type AS location_type ON location.`Type` = location.Id WHERE controller_module.Name = "website" AND location_type.Name = "widget" AND location.Name = "primary"
Żeby wyciągnąć wyniki które mnie interesują, muszę użyć takiego zapytania.
Czy tak wiele join`ów może być w jednym zapytaniu czy istnieje jakaś inna metoda aby tego ominąć

Gdy wykonuję to zapytanie to czas osiąga: 0.0011 sekundy więc mało ale gdy będę miał więcej danych to na pewno będzie osiągał dużo więcej tylko czy z tymi join`ami nie będzie rosło wykładniczo.
Pozdrawiam