Próbuję odpalić Zenda w połączeniu z WAMP. Niestety, coś pochrzaniłem z tymi scieżkami. Szukałem w google, na forum ZF, tutaj i niestety nic, dlatego zakładam nowy temat.
Sytuacja wygląda u mnie następująco:
WAMP:
Kod
C:\wamp
Zend: (wersja 1.12.0)
Kod
C:\ZendFramework
php.ini
Kod
; Windows: "\path1;\path2"
;include_path = ".;C:\ZendFramework\library"
;include_path = ".;C:\ZendFramework\library"
Zmienne środowiskowe (Path):
Kod
C:\wamp\bin\php\php5.4.3\;C:\ZendFramework\bin
Generalnie już straciłem rachubę, bo próbowałem szukać rozwiązań przy użyciu kilku różnych "poradników".
Takie błędy otrzymuję, gdy odpalam public/index.php w stworzonym projekcie helloworld:
Cytat
SCREAM: Error suppression ignored for
Warning: require_once(Zend/Application.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\ZFhelloworld\public\index.php on line 18
Call Stack
Fatal error: require_once(): Failed opening required 'Zend/Application.php' (include_path='C:\wamp\www\ZFhelloworld\library;.;C:\php\pear') in C:\wamp\www\ZFhelloworld\public\index.php on line 18
Warning: require_once(Zend/Application.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\ZFhelloworld\public\index.php on line 18
Call Stack
Fatal error: require_once(): Failed opening required 'Zend/Application.php' (include_path='C:\wamp\www\ZFhelloworld\library;.;C:\php\pear') in C:\wamp\www\ZFhelloworld\public\index.php on line 18
Gdzie jest błąd dobrzy ludzie ?