Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podłączenie zainstalowanej bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
wzr1one
Witam,
chciałbym zapytać czy istnieje możliwość "instalacji" gotowej strony, ściągniętej z serwera FTP u siebie na "domowym serwerze"?

Chciałbym pokombinować trochę z tą stroną, połączyć z dodatkowymi modułami.

Używam wampserva do wirtualnego serwera, phpmyadmin itp.

Mam dostęp do serwera internetowego, na którym jest strona z oprogramowaniem niewiadomego pochodzenia (zrobione przez profesjonalną firmę), ale nie ma pliku instalacyjnego oczywiście.
Zainstalowana strona (wszystko co było na serwerze FTP) została skopiowana przezemnie na dysk. Chciałbym zapytać czy jest możliwość odpalenia ją w wampservie na localhoście, obsługa tego i ewentualne wrzucenie poprawek na FTP ? Jeżeli jest taka możliwość - jak to zrobić ? Co trzeba zrobić ? Jeżeli byłby ktokolwiek tak miły i opisał to krok po kroku czy jakkolwiek zrozumiale dla laika to byłbym wdzięczny ; )

Jest to sklep zrobiony przez
Kod
max-shop.pl
oparty na jakimś systemie, prawdopodobnie zrobionym przez nich...

Pozdrawiam i dziękuję.
sazian
pobierz bazę danych - w phpMyAdmin zakładka eksport
wrzuć pobraną kopie bazy na swoją lokalną maszynę - zakładka import w pma

znajdź plik z konfiguracją bazy i zmień dane na swoje lokalne

wszystko
wzr1one
A jeszcze pytanie - ściągnąłem wszystkie plik przez FTP - nie ma tam żadnego pliku *.db itp. ale za to znalazłem folder _config w którym jest plik Database.PHP - w środku znajdują się - użytkownik, hasło, nazwa i host. Jak przez to dojść do serwera bazy danych, żebym mógł przez panel administracyjny wykonać operacje import/export bazy danych, bez kombinowania ze zmienianiem ścieżki ?
sazian
a po co jakieś pliki *.db questionmark.gif
zainstaluj mysql workbench jeśli nie masz dostępu pma
zaloguj się danymi które masz w pliku "Database.PHP" i zrób zrzut
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.