Otóż, chodzi mi o pomoc przy skrypcie obsługi wysuwanego panelu Facebook'a oraz podobnej.
Na stronie na której pracuję, możecie zobaczyć o co konkretnie chodzi.
Opis:
Po kliknięciu na "Facebook" panel się wysuwa i "stoi", natomiast po kliknięciu na "Rekomendacje" panel się wysuwa i na momencie wsuwa z powrotem.
Z tego co zauważyłem, w kodzie chodzi o: jeżeli klik, to wysuń, jeżeli zjedź to wsuń.
Kod js:
$(function (){ $('.fb').click(function(){ $('.fb').animate({right:'0'},'medium'); }); $('.fb').mouseout(function(){ $('.fb').animate({right:'-222px'},'medium'); }); }); $(function (){ $('.re').click(function(){ $('.re').animate({right:'0'},1000); }); $('.re').mouseout(function(){ $('.re').animate({right:'-622px'},'medium'); }); });
klasa ".fb", to zakladka Facebooka, a ".re" rekomendacji...
Kod HTML:
<div class="fbie"> <div class="fbie1"> <div class="fb"> <!-- FBML <fb:fan profile_id="225262184174028" connections="9" width="220" height="420" css="http://szybcywsciekli.pl/images/fb/style_fb.css?420"></fb:fan> FBML --> </div> </div> </div> <div class="fbie"> <div class="fbie1"> <div class="re"> <div style="border:none; color: #fff; overflow:hidden; padding: 5px; background-color:#8d2527; margin-left:38px; border-radius:5px 5px 5px 5px;"> <span style="color: #f5bebf;">Nigdy nie spodziewałem się, że bank może być partnerem a nie wyzyskiwaczem. Tego bezdusznego korporacyjnego potwora można tak łatwo oswoić za pomocą prostych prawnych zabiegówi wtedy negocjacje przestają być fikcją. Nie ma przyjemniejszego widoku jak spoceni szefowie działu windykacji szukający porozumienia.</span> <span style="color: #f5bebf;">Polbank zadzwonił do mnie z informacją, że mam zwiększyć zabezpieczenie kredytu. Żadne błagania,bo trudno nazwać to negocjacjami. nie pomogły. Skorzystałam z pomocy Fundacji „Nie troszczcie się”. Nagle w banku sami zanleźli rozwiązanie mojego problemu. Jestem szczęśliwa, kamień spadł mi z serca.</span> </div> </div> </div> </div>
W momencie kliknięcia na rekomendacje kursor w momencie wyjeżdżania najeżdża na inny DIV, przez co skrypt traktuje to jak zjechanie z Diva który ma przypisany mouseout...
Mam nadzieje, że wszystko zrozumiałe,
potrzebuję pomocy.
Patryk
Kurcze, tak się wyprodukowałem z opisaniem problemu, a wystarczyła zmiana jednej rzeczy...
Zamiast mouseout wstawiłem mouseleave i wszystko działa.