Mamy tak:
-Jest strona na której mamy menu, ( poprostu index a w nim wszystkie dołączenia jquery, css itp)
-w menu klikamy sobie "edytuj" i otwiera nam sie w <div id="content"></div> edycja
-w tej podstronie jest sobie jakis form, (tak luzem stronka edycja.html zawiera odrazu <form> bez wstępnych żadnych znaczników), FCKeditor i pare innych pierdół i teraz to nie działa, znaczy wygląda tak jak by nie widziało jquery i wszystkich skryptów które działają na jq..
ładowana jest tak:
$("#pages-wrapper").delegate("a","dblclick", function(e) { var href = $(this).attr('href'); $('#conte').load(href); return false; });
Np. błąd z firebug'a : [CKEDITOR.editor.replace] The element with id or name "tresci" was not found. - bo treści jest dopiero w pliku edycja.html.. I teraz jak go załaduje to nic sie nie dzieje (nie ma cke), znalazłem co prawda na forum jak odpalić ckeditora (sprawdze rano czy to bedzie chodziło) ale mam jeszcze menu z zakładkami..
Ładowane tak:
$(document).ready(function() { $("#content div").hide(); // Initially hide all content $("#tabs li:first").attr("id","current"); // Activate first tab $("#content div:first").fadeIn(); // Show first tab content $('#tabs a').click(function(e) { e.preventDefault(); $("#content div").hide(); //Hide all content $("#tabs li").attr("id",""); //Reset id's $(this).parent().attr("id","current"); // Activate this $('#' + $(this).attr('title')).fadeIn(); // Show content for current tab }); })();
Można go też "przeładować" tak jak to jest w przypadku ckeditora ?
success: function(dane) {
$('#edytor_cms').destroy();//Usuwam instancję CKEditora, którą utworzyłem na samym początku
$('#edytor_cms').ckeditor();//Ponownie tworzę nową instancję CKEditora
$('#moduly').html(dane);//Ładuję asynchronicznie pobrane dane
}
Bo nie bardzo mam pomysł jak to zrobić, mogłby ktoś pomóc ?
Edit:
Wpakowałem funkcje zakładek do pliku edycja, myslałem ze skoro ma $(document).ready(function() to sie załaduje.. ale wywala i tak błąd:
TypeError: $(document).ready(function () {$("#content div").hide();$("#tabs li:first").attr("id", "current");$("#content div:first").fadeIn();$("#tabs a").click(function (e) {e.preventDefault();$("#content div").hide();$("#tabs li").attr("id", "");$(this).parent().attr("id", "current");$("#" + $(this).attr("title")).fadeIn();});}) is not a function
może to kogoś naprowadzi ?