Witam,

nie wiem czy w dobrym miejscu założyłem temat, bo pasuje on chyba w kilka miejsc...

Mam problem ze stworzeniem wyszukiwarki działającej w sposób dynamiczny, a konkretnie z zawężaniem wyników wyszukiwania poprzez kolejne pola formularza.

Formularz HTML:
  1. <form id="quick-search" method="post" >
  2. <input id="searchData" class="input-type-2" type="text" onblur="if(this.value=='') this.value='Lokalizacja miasto...';" onfocus="if(this.value=='Lokalizacja miasto...') this.value='';" value="Lokalizacja miasto..." name="qsearch" onkeyup="liveSearch()" />
  3. <input class="input-type-2" type="text" onblur="if(this.value=='') this.value='Powierzchnia...';" onfocus="if(this.value=='Powierzchnia...') this.value='';" value="Powierzchnia..." id="square" />
  4. <input class="input-type-2" type="text" onblur="if(this.value=='') this.value='Cena...';" onfocus="if(this.value=='Cena...') this.value='';" value="Cena..." />
  5. </form>

jQuery search:
  1. function hide() { document.getElementById("featured-offers").style.display="none"; }
  2. function show() { document.getElementById("featured-offers").style.display="block"; }
  3. $(document).ready(function(){
  4. $('#searchData').keyup(function() {
  5.  
  6. var searchVal = $(this).val();
  7. if(searchVal !== '') {
  8.  
  9. $.get('mod/search-data.php?searchData='+searchVal, function(returnData) {
  10. if (!returnData) {
  11. $('#results').html('<p style="padding:5px;">Search term entered does not return any data.</p>');
  12. } else {
  13. hide();
  14. $('#results').html(returnData);
  15.  
  16. }
  17. });
  18. } else {
  19. show();
  20. $('#results').html('');
  21. }
  22.  
  23. });
  24.  
  25. });

Plik search-data.php:
  1. <?php
  2.  
  3. $param = $_GET["searchData"];
  4. $square = $_GET["square"];
  5.  
  6. if ($conn) {
  7.  
  8. $fetch = mysql_query("SELECT * FROM offices WHERE city REGEXP '^$param' AND active='1' OR area REGEXP '^$param' AND active='1' OR square REGEXP '^$param' AND active='1'");
  9.  
  10. while ( $row = mysql_fetch_object( $fetch ) ) {
  11.  

Idealnie byłoby, gdyby wyniki wyszukiwania wyświetlały się po wprowadzeniu frazy w pierwsze pole wyszukiwania (tak jak jest teraz), a następnie zostały dynamicznie zawężone po wprowadzeniu tekstu do pola drugiego i trzeciego.

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc, oraz za ewentualne przeniesienie mojego tematu w bardziej stosowne miejsce.